RedKetchup - Επική συλλογή δωρεάν online εργαλείων για μετατροπές αρχείων εικόνας και animation

Online μετατροπή αρχείων εικόνας και βίντεο

Το RedKetchup.io είναι μία online συλλογή εργαλείων που αφορούν κυρίως την επεξεργασία εικόνων και animation. Το κομμάτι της επεξεργασίας έχει περισσότερο να κάνει με τον τύπο του αρχείου και της κωδικοποίησης και λιγότερο με την επεξεργασία του περιεχομένου, όμως το RedKetchup προσφέρει αρκετά προχωρημένες επιλογές.

Έτσι τα Image Tools του RedKetchup μπορούν να αλλάξουν το μέγεθος μίας εικόνας, είτε μεμονωμένα είτε μαζικά σε ένα σύνολο αρχείων εικόνων. Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει συμπίεση μίας εικόνας, και να μειωθεί σημαντικά ο χώρος που καταλαμβάνει στο δίσκο. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να αλλάξει ο τύπος του αρχείου μίας εικόνας, π.χ. από WEBP σε JPEG ή από JPEG σε PNG.

Όσον αφορά τα Animation Tools, οι διαθέσιμες λειτουργίες είναι παρόμοιες. Υπάρχει εργαλείο που επιτρέπει την επεξεργασία ενός GIF, με δυνατότητες να αυξηθεί η ταχύτητα αναπαραγωγής, να γίνει περικοπή κάποιων frame, να αλλάξει το background του ή απλά να μειωθεί το μέγεθός του μέσω συμπίεσης. Ταυτόχρονα το GIF Converter επιτρέπει την αλλαγή του τύπου αρχείου ενός βίντεο, από MP4 σε GIF και το αντίστροφο, ή από WEBP σε GIF.

Παράλληλα, το RedKetchup έχει αντίστοιχα εργαλεία για δημιουργία εικονιδίων (αρχεία .ico) και μετέπειτα τη δημιουργία Favicon για ιστοσελίδες, μαζί με τον αντίστοιχο HTML κώδικα για τη σωστή εμφάνισή τους.

Τέλος, υπάρχουν δύο ακόμη εργαλεία, ένας color picker για επιλογή χρωμάτων από εικόνες και η μετατροπή από HEX σε RGB ή CMYK και CSS και ένας Twitter Downloader για κατέβασμα βίντεο και εικόνων από τη γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://redketchup.io/
 
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal