Ένα κείμενο με αγάπη προς τους φίλους του dwrean.net

πως ξεκίνησε το dwrean.net
Πριν λίγους μήνες στο Facebook, έκανα μια ανάρτηση στην οποία έγραψα για το ξεκίνημα του dwrean.net, ποιοι ήταν οι λόγοι που με ώθησαν να δημιουργήσω το site, όντας άσχετος με τον χώρο των Websites, με αποτέλεσμα σήμερα να δέχεται χιλιάδες επισκέψεις ημερησίως! 

Σου παραθέτω αυτούσιο το κείμενο, για να σου δώσω να καταλάβεις ότι οποιοσδήποτε, αν έχει πάθος και όρεξη, μπορεί να καταφέρει τα ΠΑΝΤΑ. Για μένα, δύο είναι οι λέξεις που αντιπροσωπεύουν την εξέλιξη και αναγνωρισιμότητα του dwrean.net: ΕΠΙΜΟΝΗ και ΥΠΟΜΟΝΗ! 

Διάβασε το κείμενο και αν θέλεις άφησε το σχόλιό σου στο Facebook:  

 Όλα ξεκίνησαν ένα απόγευμα Ιούνη, του μακρινού πλέον 2009. 

Δοκιμάζοντας τα ανύπαρκτα skills μου στο στήσιμο ενός blog στην πλατφόρμα της Blogger (της Google), έφτιαξα δειλά-δειλά, ένα blog για να ανεβάζω εκεί οτιδήποτε μου αρέσει από δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή. 

Ακόμη, για κινητά δεν είχα σκεφτεί να γράφω, μιας και τα apps για Android ήταν σε πρώιμο στάδιο. Το πρώτο Android κινητό τηλέφωνο ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008! 

Αυτό, το έκανα πρωτίστως για μένα και μετά για κάνα-δυο φίλους ώστε να μπορούν να μπαίνουν στο blog και εύκολα να βρίσκουν δωρεάν εφαρμογές και να μην με «ενοχλούν» με τηλεφωνήματα τρεις την ώρα, όπως γινόταν μέχρι τότε.  

Ήμουν ο «χάκερ» της παρέας βλέπετε, αλλά ένας χάκερ σε μια παρέα που δεν ήξερε τι είναι ο κέρσορας στο ποντίκι. Απλά γνώριζα να κάνω ένα απλό φορμάτ. Για τέτοιον χάκερ μιλάμε. 

Συνεχίζοντας το upload εφαρμογών, συνοδευόμενα με ένα κειμενάκι για το τι κάνουν, άρχισε να μου αρέσει αυτή η ασχολία με αποτέλεσμα να το κάνω συστηματικά σε καθημερινή βάση. 

Σιγά-σιγά, μέρα με την ημέρα, οι επισκέπτες έγιναν περισσότεροι, με αποτέλεσμα να μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω πιο δυναμικά. Έτσι λοιπόν, ξόδευα τις ώρες μου με άπειρα ξενύχτια σε διάφορα φόρουμ και τεχνολογικά sites, για να μάθω πως λειτουργεί το διαδίκτυο, οι σελίδες, το SEO και πως μπορώ να γίνω ακόμα καλύτερος. 

Σήμερα, μετά από 13,5 χρόνια περίπου, με συνεχόμενο ανέβασμα άρθρων, αλλά και με περίσσιο ζήλο, σαν να ήταν η πρώτη μέρα, το dwrean.net δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις μηνιαίως, και κυρίως, ευχαριστημένους επισκέπτες, και αυτό είναι που μας κάνει να κρατάμε αμείωτο το ενδιαφέρον γι΄αυτό που κάνουμε. 

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς! 


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal