FreshPC - Ανεβάζουμε την απόδοση του υπολογιστή και ενημερώνουμε τις εφαρμογές με ένα κλικ

FreshPC - Φρεσκάρουμε το PC μας με ένα κλικ

Τα αρχεία δέσμης των Windows ή αλλιώς τα λεγόμενα αρχεία BAT με την ομώνυμη κατάληξη (.bat), μας επιτρέπουν να φτιάξουμε απλά ή περίπλοκα αρχεία κειμένου με μια σειρά εντολών σε λίγα λεπτά. Ξεχωρίζουν διότι προσφέρουν αυτοματισμούς και απεριόριστες δυνατότητες. 

Σήμερα θα δούμε ένα τέτοιο δωρεάν σκριπτάκι με ονομασία «FreshPC» που έφτιαξε ο Έλληνας προγραμματιστής με το ψευδώνυμο «VasilisPng», το οποίο μας επιτρέπει να καθαρίζουμε τον υπολογιστή μας από περιττά αρχεία και να βελτιστοποιήσουμε τη μνήμη RAM, με αποτέλεσμα να γίνεται το PC μας αποδοτικότερο. Επίσης, υπάρχει ακόμα ένα .bat αρχείο, το οποίο ενημερώνει με τις τελευταίες εκδόσεις τα προγράμματα που έχουμε στον υπολογιστή μας αυτόματα και με ένα κλικ! Όλα αυτά γίνονται σε περιβάλλον γραμμής εντολών (τερματικό), αφού στην ουσία, οι εντολές εκτελούνται μέσα από κει. 

Συγκεκριμένα, το FreshPC αποτελείται από δύο αρχεία bat, και βρίσκονται σε έναν συμπιεσμένο φάκελο. αφού κατεβάσουμε και το αποσυμπιέσουμε, μέσα στο φάκελο θα δούμε τα συγκεκριμένα αρχεία που κάνουν όλη τη δουλειά:

FreshPC.bat: Πρόκειται για μια δέσμη ενεργειών των Windows που αυτοματοποιεί την εκκαθάριση των προσωρινών αρχείων και την εκκαθάριση στοιχείων που σχετίζονται με τη μνήμη, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η απόδοση του συστήματος. Αυτό το εργαλείο μπορεί να είναι χρήσιμο για χρήστες που θέλουν να βελτιστοποιήσουν την απόδοση του συστήματός τους ελευθερώνοντας μνήμη και αφαιρώντας τα περιττά αρχεία.
 
UpdateSoftwares.bat: Πρόκειται για μια δέσμη ενεργειών των Windows που έχει σχεδιαστεί για να αυτοματοποιεί τη διαδικασία ελέγχου και εγκατάστασης ενημερώσεων των προγραμμάτων του υπολογιστή μας, χρησιμοποιώντας τους διαχειριστές πακέτων Winget και Chocolatey. Ελέγχει εάν είναι εγκατεστημένοι οι απαραίτητοι διαχειριστές πακέτων, ελέγχει για ενημερώσεις και αναβαθμίζει τα πακέτα αυτόματα. 

Πρόκειται για απλά εργαλεία που δε χρειάζονται εγκατάσταση, δουλεύουν αυτόματα μόλις ανοίξουν, και αντιστρόφως κλείνουν χωρίς καμία δική μας παρέμβαση.  Φυσικά, είναι ασφαλή και δε βλάπτουν τον υπολογιστή μας, ούτε διαγράφονται σημαντικά αρχεία.

Σημαντικό: Για να λειτουργήσουν τα αρχεία bat, πρέπει να τα ανοίξουμε με δικαιώματα Διαχειριστή. Για να το κάνεις αυτό, κάνεις δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέγεις το «Εκτέλεση ως Διαχειριστής». 

Κατέβασε το πρόγραμμα: FreshPC - φρεσκάρουμε το PC

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal