«Η Σιωπή» - Δωρεάν μυθιστόρημα του Εδουάρδου Ροντ (σπάνια έκδοση του 1925)

«Η Σιωπή» - Δωρεάν μυθιστόρημα του Εδουάρδου Ροντ

Η «Σιωπή» (Le Silence), του Εδουάρδου Ροντ (Édouard Rod, 1857-1910), είναι ένα οδυνηρό και προκλητικό μυθιστόρημα που εξερευνά την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων και τη σημασία της επικοινωνίας. Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται στην Ελβετία στα τέλη του 19ου αιώνα και ακολουθεί την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας, της Κλερ, η οποία παντρεύεται έναν πλούσιο και επιτυχημένο επιχειρηματία, τον Μπερνάρ. Παρά τον αρχικό ενθουσιασμό και την αισιοδοξία της για την κοινή τους ζωή, η Κλερ σύντομα ανακαλύπτει ότι αισθάνεται απομονωμένη και ανικανοποίητη, αδυνατώντας να συνδεθεί με τον σύζυγό της ή να βρει τη θέση της στον κοινωνικό τους κύκλο.

Μέσα από τους αγώνες και τις εσωτερικές αναταραχές της Κλερ, ο Ροντ αποτυπώνει με επιδεξιότητα το συναισθηματικό τίμημα της κοινωνικής απομόνωσης και τις προκλήσεις της προσαρμογής στις προσδοκίες των άλλων. Το μυθιστόρημα θίγει επίσης θέματα σχετικά με τους ρόλους των φύλων και τα κοινωνικά πρότυπα, αναδεικνύοντας τους περιορισμούς και τις πιέσεις που ασκούνταν στις γυναίκες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Εν κατακλείδι, η «Σιωπή» είναι ένα καλογραμμένο και συναρπαστικό μυθιστόρημα που προσφέρει μια βαθιά και διορατική εξερεύνηση της ανθρώπινης φύσης και της πολυπλοκότητας των σχέσεων. Η επιδέξια πρόζα και οι αποχρώσεις των χαρακτήρων του Έντουαρντ Ροντ καθιστούν το μυθιστόρημα ένα διαχρονικό κλασικό έργο που συνεχίζει να έχει απήχηση στους αναγνώστες και σήμερα.

Μπορείς να το κατεβάσεις εντελώς δωρεάν σε μια σπάνια έκδοση του 1925 σε μετάφραση του Κωνσταντίνου Χ. Σύρρο από τις εκδόσεις τις Ανοικτής Βιβλιοθήκης στο download link που βρίσκεται στο τέλος του άρθρου. 

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 27.9 MB
Σελίδες: 250
Συγγραφέας: Εδουάρδος Ρόντ
Πηγή: openbook.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης (με τη βοήθεια του ChatGPT)

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal