[Δωρεάν Βιβλίο]: «ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ - Οδηγός Συμπεριφοράς Για Καλύτερες Ελληνοτουρκικές Σχέσεις»

Τι πρέπει τι δεν πρέπει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Σήμερα, σου έχω ένα εξαιρετικό βιβλίο διαθέσιμο δωρεάν από τον ίδιο τον συγγραφέα Ηρακλή Μήλλα, όπου μέσω του προσωπικού του ιστολογίου, διανέμει σε PDF το «ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ - Οδηγός Συμπεριφοράς Για Καλύτερες Ελληνοτουρκικές Σχέσεις», το οποίο είναι ένας οδηγός για όσους επιθυμούν να αποφύγουν τα λάθη, τα οποία προκαλούν παρεξηγήσεις και επιδεινώνουν τις σχέσεις των δύο εθνών. (Ο οδηγός αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αντίστροφα για να αυξήσει την ένταση, να ικανοποιήσει επιθετικούς χαρακτήρες, όπως και τους Έλληνες και τους Τούρκους εθνικιστές).

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 
 Ο «οδηγός» αυτός αρχικά γράφτηκε στα αγγλικά με σκοπό να εκδοθεί σε τρίτη χώρα, απλώς επειδή κάθε ελληνική ή τούρκικη έκδοση συνήθως εκλαμβάνεται ως μονόπλευρη από την «άλλη» πλευρά. Τελικά επιλέχθηκε μια άλλη λύση: στην Ελλάδα κυκλοφορεί στα ελληνικά και αγγλικά και, ταυτόχρονα, στην Τουρκία στα τουρκικά. Σε περίπτωση αμφιβολιών ή διαφωνιών, ισχύει το αγγλικό κείμενο, τα άλλα είναι μεταφράσεις. Οι απόψεις που παρουσιάζονται εδώ είναι αποκλειστικά δικές μου και δεν δεσμεύουν κανένα άτομο, καμιά οργάνωση ή κανέναν άλλον οργανισμό. Δηλαδή, δεν τίθεται θέμα συνωμοσίας. Με την ευκαιρία, θέλω επίσης να δηλώσω, έχοντας επίγνωση των συνεπειών αυτής της δήλωσης, ότι αν και δεν ξέρω γιατί, μου αρέσει ο παστουρμάς αλλά εξίσου και το σουβλάκι!

Λίγα λόγια για τον Συγγραφέα: 
Ο Ηρακλής Μήλλας (1940) είναι πολιτικός μηχανικός και διδάκτωρ πολιτικής επιστήμης. Το 1994-2010 δίδαξε σε διάφορα πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Τουρκίας λογοτεχνία και πολιτική επιστήμη.
Εξέδωσε πλέον των δέκα βιβλίων στα ελληνικά, αγγλικά και τουρκικά σχετικά με τα εθνικά στερεότυπα στη λογοτεχνία και την ιστοριογραφία, τα σχολικά βιβλία, τις μειονότητες και την ιστορική και κοινωνική διάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Μετέφρασε και εξέδωσε διάφορες μεταφράσεις κυρίως Ελλήνων και Τούρκων ποιητών (όπως τα Άπαντα του Γ. Σεφέρη και Κ. Καβάφη).

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 682 KB
Σελίδες:82
Συγγραφέας: Ηρακλής Μήλλας
Πηγή: herkulmillas.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal