StatCounter: Το απίστευτο δωρεάν εργαλείο που αποκαλύπτει τις τάσεις των χρηστών του διαδικτύου

παγκόσμια στατιστικά για τις τάσεις των χρηστών στο διαδίκτυο

Το StatCounter είναι ένα ισχυρό εργαλείο ανάλυσης ιστοσελίδων που παρέχει στους χρήστες δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας τους. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του StatCounter είναι η δωρεάν εμφάνιση παγκόσμιων στατιστικών στοιχείων που επιτρέπουν σε όλους τους επισκέπτες (και σε αυτούς που δεν έχουν ιστοσελίδες) να πάρουν μια γεύση της χρήσης του διαδικτύου σε παγκόσμια κλίμακα.

Για να γίνει πιο κατανοητό, ένα παράδειγμα για παγκόσμια στατιστικά στοιχεία που παρέχει το StatCounter είναι το ποσοστό των web browsers που χρησιμοποιούνται από τους χρήστες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του StatCounter, το Google Chrome είναι το πιο χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο, με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 65%. Φυσικά, μπορούμε να φιλτράρουμε τα ποσοστά σε τοπικό επίπεδο και να δούμε τα στατιστικά για Ελλάδα ή οποιαδήποτε χώρα επιθυμούμε, ακόμα και για συγκεκριμένο χρονικό εύρος. 

Αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού το StatCounter, μας παρέχει επιπλέον στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα λειτουργικά συστήματα, τις αναλύσεις οθόνης, τις μηχανές αναζήτησης, τα Social Media, και τις συσκευές που χρησιμοποιούνται για περιήγηση (Υπολογιστές, Κινητά, Τάμπλετ). 

Άρα λοιπόν, εκτός από ένα χρήσιμο εργαλείο για digital marketers, το StatCounter επιτρέπει σε όλο το κοινό να μελετήσει στατιστικά στοιχεία και να συγκρίνει τις τάσεις σε παγκόσμια κλίμακα. 

Πήγαινε στην ιστοσελίδα: StatCounter-Global Stats 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal