Πώς να αυτοματοποιήσεις το μέγεθος γραμματοσειράς στα κελιά του Excel

Πως αλλάζει αυτόματα το μέγεθος της γραμματοσειράς στο excel

Είναι αλήθεια, αν δεν ξέρεις κάτι, όσο απλό και αν είναι, αγνοείς την ύπαρξή του και η ζωή σου γίνεται πιο δύσκολη. Έτσι και με το Microsoft Excel. Ενώ υπάρχουν πολλά απλά «κόλπα», δεν τα γνωρίζουμε, με φυσικό επακόλουθο να ψαχνόμαστε για ώρες! Αυτό ακριβώς γίνεται με την προσαρμογή του μεγέθους της γραμματοσειράς ενός κειμένου μέσα στα κελιά. 

Πες αλήθεια, πόσες φόρες σου έχει τύχει το κείμενο να μη χωράει μέσα σε ένα κελί, με αποτέλεσμα να μη φαίνεται ολόκληρο και παράλληλα να μη θέλεις να μεγαλώσεις το πλάτος του κελιού για να το κάνεις να χωρέσει; Άπειρες ε; 

Σε αυτό υπάρχει μια εύκολη και γρήγορη ρύθμιση που «κρύβεται» μέσα στην καρτέλα της στοίχισης,  και ονομάζεται «αυτόματη προσαρμογή», που όταν το ενεργοποιήσουμε, αυτόματα το κείμενο θα προσαρμόζεται στο πλάτος του κελιού χωρίς να επεμβαίνουμε χειροκίνητα. Αν σκεφτείς πόσο χρόνο μπορείς να κερδίσεις από αυτή τη μικρή ενέργεια, τότε θα ευχόσουν να διάβαζες αυτές τις γραμμές πολύ νωρίτερα! 
Για τα βήματα της λύσης, ένας είναι ο άρχοντας των tips στο Microsoft Office. Ο Βασίλης Ταβουλτσίδης μιλάει γιαυτό στο βίντεο που ακολουθεί και μας κάνει τη ζωή ευκολότερη. Παρακολούθησέ το: 




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal