«Εκεί που κρύβονται οι λέξεις» - Δωρεάν Νουβέλα από την Μαρία Λιάκου

«Εκεί που κρύβονται οι λέξεις» - Δωρεάν Νουβέλα από την Μαρία Λιάκου

Η Νουβέλα με τίτλο «Εκεί που κρύβονται οι λέξεις» της Μαρίας Λιάκου, διανέμεται εντελώς δωρεάν σε ψηφιακή μορφή. Εκδόθηκε το 2021 με τη σελιδοποίηση αλλά και τον σχεδιασμό του εξώφυλλου να είναι δουλειά του Θάνου Γκιώνη. Η επιμέλεια έκδοσης έγινε από την Λαμπριάνα Οικονόμου. 

Το βιβλίο αναφέρεται σε μια ανώνυμη γυναίκα που έχει βιώσει  ενδοοικογενειακή κακοποίηση και βρίσκεται  άστεγη. Η νυχτερινή περιπλάνηση της σε στέκι αστέγων την οδηγεί σε μια απρόσμενη γνωριμία που θα της αλλάξει τη ζωή.

Απόσπασμα από το βιβλίο
Τηλεφώνησα σε μερικούς γνωστούς και φίλους. Οι περισσότερες κλήσεις έμειναν εκκρεμείς. «Πάρε με αργότερα, είμαι στη δουλειά∙ δεν μπορώ να μιλήσω», απάντησε κοφτά η Άρτεμις, η μοναδική που θα ονόμαζα φίλη προτού μου κλείσει βιαστικά το τηλέφωνο.

Γνωριστήκαμε πριν από έναν χρόνο στην πολυκατοικία μας. Έμεινε μόνο τρεις μήνες και μετακόμισε στα νότια προάστια. Από τότε, αραιά τηλεφωνήματα. Με προσέγγισε πρώτη. Ντόμπρος άνθρωπος, ήρεμος και διορατικός. Δεν χρειάστηκε να της πω. Κατάλαβε. Μια μέρα που συναντηθήκαμε τυχαία στην είσοδο της πολυκατοικίας, ψιθυριστά, μην τύχει και ακουστεί, μου είπε: «Βάλε ένα τέλος. Βλέπω τα σημάδια».

Λίγα λόγια για τη Συγγραφέα
Η Μαρία Λιάκου γεννήθηκε το 1960 στο Φωτεινό Τρικάλων. Εργάστηκε ως κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη της Υπηρεσίας Ηλικιωμένων «Βοήθεια στο Σπίτι» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και διαδικτυακά λογοτεχνικά περιοδικά. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του διαδικτυακού λογοτεχνικού περιοδικού Fractal.

Ειδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 428 KB
Σελίδες: 53
Συγγραφέας: Μαρία Λιάκου
Πηγή: openbook.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal