Ελεγχος ασφαλείας στο Google Chrome σε λίγα δευτερόλεπτα

Ελέγχουμε την ασφάλεια του Google Chrome

Το Google Chrome είναι πιο ασφαλής από ποτέ αρκεί να του δίνουμε σημασία πού και πού και να ενεργοποιούμε τις κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας και τις προτάσεις που κάνει ο ίδιος ο browser για να αποσοβήσουμε τυχόν επικίνδυνα αρχεία και αμφιβόλου ποιότητας websites. 

Διαθέτει ένα ενσωματωμένο εργαλείο που πραγματοποιεί έλεγχο ασφαλείας στον εαυτό του και μας ειδοποιεί για παραβλέψεις μας ή δυνητικά επικίνδυνα αρχεία. Για να πάμε αμέσως σε αυτή τη ρύθμιση, πληκτρολογούμε στην μπάρα διευθύνσεων του Google Chrome την παρακάτω «εσωτερική» διεύθυνση: chrome://settings/privacy και πατάμε το enter. 

Τώρα, βρισκόμαστε στο μενού του Απορρήτου και της Ασφάλειας του Google Chrome. Ως πρώτη επιλογή, μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε έλεγχο ασφαλείας πατώντας το μπλε κουμπί «'Ελεγχος τώρα». Όπως ακριβώς στο παρακάτω screenshot.  

Έλεγχος ασφαλείας στο Google Chrome
Αφού πατήσουμε το κουμπί ελέγχου, θα ξεκινήσει η διαδικασία όπου το Google Chrome θα ελέγξει τα παρακάτω: 

  • Αν είμαστε ενημερωμένοι με την τελευταία έκδοση του browser
  • Πόσους παραβιασμένους κωδικούς έχουν εντοπιστεί από ιστότοπους που έχουμε κάνει εγγραφή με τα στοιχεία μας και σε πόσα websites έχουμε κάνει εγγραφή με αδύναμους κωδικούς πρόσβασης. 
  • Το επίπεδο προστασίας που έχουμε (αν έχουμε) ενεργό και επιπλέον μας προτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη βελτιωμένη προστασία για περισσότερη ασφάλεια
  • Την καθαρότητα και ασφάλεια των πρόσθετων (επεκτάσεων) που έχεις εγκαταστήσει. 


Έλεγχος ασφαλείας στο Google Chrome

Η διαδικασία ελέγχου επιτυγχάνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και αφού τελειώσει, σου υποδεικνύονται τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ώστε να προβείς στις κατάλληλες ενέργειες. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal