Μιχάλης Μπλέτσας: Τι μας επιφυλάσσει η τεχνητή νοημοσύνη; Να φοβόμαστε ή όχι;

Απαντήσεις του κ. Μπλέτσα για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Στη συζήτησή του με τον διευθυντή Πληροφορικής του Media Lab στο Πανεπιστήμιο MIT της Μασαχουσέτης, Μιχάλη Μπλέτσα, ο Γιάννης Πανταζόπουλος από τη Lifo και μέσω του podcast με τίτλο «Άκου την Επιστήμη», αναλύονται οι προκλήσεις της εποχής μας, ο ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης και ο τρόπο με τον οποίο οι ψηφιακές δεξιότητες επηρεάζουν την εκπαίδευση. 

Στο πλαίσιο αυτό, διατυπώνονται ερωτήματα για το τι μπορούμε να περιμένουμε από την τεχνητή νοημοσύνη και πώς οι αλγόριθμοι θα επηρεάσουν την καθημερινότητά μας. 
Επιπλέον, η συζήτηση επικεντρώνεται στο τι δεν λειτουργεί σωστά στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας και πώς οι ψηφιακές δεξιότητες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωσή του. 

Μέσω της εμπειρίας και των γνώσεων του στον εικονικό κόσμο, ο διάσημος Έλληνας ερευνητής, Μιχάλης Μπλέτσας, προσπαθεί να παράσχει απαντήσεις και να διαφωτίσει σχετικά με αυτά τα θέματα.

σ.σ: Παρακολουθώντας τον κ. Μπλέτσα, οι απαντήσεις του είναι πραγματικά «to the point», καθαρές, και δεν σηκώνουν άλλης ερμηνείας. Αξίζει να τον παρακολουθήσεις. 

Απόλαυσε το Podcast: 

 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal