Whichipedia - Μάντεψε ποιο λήμμα έχει περισσότερες λέξεις στην Wikipedia

Whichipedia παιχνίδι wikipedia

Το Whichipedia είναι ένα δωρεάν παιχνίδι που αποδεικνύει πως η μάθηση μπορεί να γίνει ευχάριστη. Πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι με πολύ απλή λογική, μέσα σε μία καλαίσθητη και απλή ιστοσελίδα.

Στον παίκτη παρουσιάζονται δύο διαφορετικά λήμματα, για τα οποία υπάρχει αντίστοιχη καταχώρηση στη Wikipedia. Σκοπός του είναι να βρει ποιο από τα δύο έχει περισσότερες λέξεις και συνεπώς μεγαλύτερη έκταση. Αφού γίνει η επιλογή η ιστοσελίδα ενημερώνει αν αυτή ήταν σωστή και παρουσιάζει το μήκος των δύο λημμάτων σε λέξεις. Με ένα κλικ, ο παίκτης μεταφέρεται στις σελίδες αυτές στη Wikipedia, για να μάθει 2-3 πράγματα με μία ματιά, ή και παραπάνω, ενώ αν δεν θέλει, μπορεί να περάσει στον επόμενο γύρο.

Με το Whichipedia μπορεί κανείς να «ταξιδέψει» για πάρα πολλές ώρες, μαθαίνοντας για πρόσωπα, έννοιες, ιστορικά γεγονότα και πολλά ακόμη, με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο. Μόλις κάποιος μάθει και τη λογική της Wikipedia θα μπορέσει να κυνηγήσει και μεγαλύτερα σκορ, συνεχόμενων σωστών απαντήσεων, χωρίς βέβαια να λείπουν και οι ερωτήσεις παγίδα. 
 
Σίγουρα προτείνουμε το Whichipedia σε όλους, μικρούς και μεγάλους, για να περάσει ευχάριστα η ώρα μαθαίνοντας. Αρκεί να διαβάζεις κανά κείμενο στη Wikipedia και όχι μόνο να παίζεις το παιχνίδι. 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://whichipedia.com/
 
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal