Google Play Games - Παίζουμε Android παιχνίδια σε υπολογιστή με Windows

Παίζουμε Android παιχνίδια στον υπολογιστή

Τα Παιχνίδια Google Play (Google Play Games) είναι μια δωρεάν εφαρμογή για υπολογιστές που μας επιτρέπει να κατεβάζουμε και να παίζουμε επιλεγμένα παιχνίδια για κινητά Android σε Desktop PC ή σε φορητό υπολογιστή με Windows λειτουργικό σύστημα.
 
Εκτός από τη δυνατότητα να παίζουμε τα αγαπημένα μας Android παιχνίδια στον υπολογιστή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανονικά το πληκτρολόγιο και το ποντίκι για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ως PC Gamers. Εξάλλου, τα παιχνίδια αυτά είναι επανασχεδιασμένα γι'αυτό τον σκοπό. Έτσι λοιπόν, το project της Google σε συνεργασία με τη Microsoft, ακόμα δεν έχει το σύνολο των παιχνιδιών συμβατά με τα Windows αλλά μέχρι στιγμής πάνω από 100 παιχνίδια είναι έτοιμα για να τα παίξεις. 

Όπως καταλαβαίνεις, ακόμα είναι σε beta έκδοση, που σημαίνει ότι συνεχώς θα βλέπουμε αλλαγές και νέες προσθήκες παιχνιδιών μέχρι να σταθεροποιηθεί. Για να μπορέσει να τρέξει στον υπολογιστή μας η εφαρμογή, θα πρέπει να πληρούμε τις εξής ελάχιστες προδιαγραφές: 

  • Λειτουργικό σύστημα: Windows 10 (v2004)
  • Αποθηκευτικός χώρος: Δίσκος SSD με 10 GB διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου
  • Γραφικά: GPU Intel UHD Graphics 630 ή ανάλογη
  • Επεξεργαστής: 4 φυσικοί πυρήνες CPU (ορισμένα παιχνίδια απαιτούν Intel CPU)
  • Μνήμη: 8 GB RAM
  • Λογαριασμός διαχειριστή Windows
  • Η εικονικοποίηση (virtualization) εξοπλισμού πρέπει να είναι ενεργή. (Αυτό γίνεται μέσα από το BIOS)

Εμείς, παίξαμε το ραλάκι Horizon Chase και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και τη συμβατότητα του πληκτρολογίου και του ποντικιού! Εδώ να πούμε, ότι θα πρέπει να κάνουμε είσοδο στο Play Store με τον λογαριασμού της Google που έχουμε ήδηα από το κινητό μας. Επίσης, η πρόοδός μας αποθηκεύεται κανονικά και μπορούμε να συνεχίσουμε το παιχνίδι από κει που σταματήσαμε σε οποιαδήποτε συσκευή θέλουμε (κινητό ή υπολογιστή). 

Έκδοση: 23.5.1015.15
Μέγεθος: 1.30 ΜΒ
Λειτουργικό σύστημα: Windows 10 και άνω
Κατασκευαστής: Google
Πηγή: Google
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal