Πως βάζω μεταδεδομένα (metadata) σε αρχεία που έχω στον υπολογιστή μου

Πως βάζω μεταδεδομένα σε αρχεία εικόνας

Κάθε αρχείο που έχουμε στον υπολογιστή μας, είναι δυνατό να διαθέτει κάποιες ιδιότητες που μπορούμε να επέμβουμε και να προσθέσουμε πληροφορίες. Αυτές οι ιδιότητες ονομάζονται μεταδεδομένα ή metadata, και αν θέλεις έναν γρήγορο ορισμό, θα έλεγα ότι τα μεταδεδομένα (metadata) είναι πληροφορίες που περιγράφουν και προσδιορίζουν άλλα δεδομένα.

Χρησιμοποιώντας μεταδεδομένα σε αρχεία, μπορούμε να επωφεληθούμε ποικιλοτρόπως όπως να αναζητήσουμε ευκολότερα και να εντοπίσουμε ένα αρχείο. 
Συχνά, ορισμένα αρχεία όπως φωτογραφίες, περιέχουν από μόνα τους μεταδεδομένα, τα οποία δημιουργούνται από την κάμερα ή το κινητό τηλέφωνο. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που επιθυμούμε να αφαιρέσουμε αυτά τα μεταδεδομένα προκειμένου να μην περιέχονται αυτές οι πληροφορίες.

Ο Βασίλης Ταβουλτσίδης, ετοίμασε ένα βίντεο που εξηγεί και δείχνει τον τρόπο για να προσθέσουμε metadata σε αρχεία εικόνων και πως να τα επεξεργαστούμε. Απόλαυσε το βίντεο: 




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal