Εξοικονόμησε Μνήμη και Ενέργεια στο Google Chrome με μία κίνηση

Πως κερδίζω Μνήμη και Ενέργεια στον Google Chrome

Για την «εξοικονόμηση της μνήμης» του υπολογιστή σου και την ομαλή λειτουργία των ενεργών καρτελών, το Google Chrome διαθέτει μια ρύθμιση που απενεργοποιεί τις καρτέλες που δεν χρησιμοποιείς αυτήν τη στιγμή. Δηλαδή, ενώ βρίσκονται εκεί, είναι σαν μην υπάρχουν εφόσον δεν τις επισκέπτεσαι. Όταν αποκτάς πρόσβαση σε μια ανενεργή καρτέλα, φορτώνεται ξανά αυτόματα. 

Επίσης, για να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σου, το Chrome μειώνει τον ρυθμό λήψης εικόνων και άλλες εργασίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο μέσω ακόμα μίας απλής ρύθμισης, της «Εξοικονόμηση ενέργειας»
Όταν η Εξοικονόμηση ενέργειας είναι ενεργοποιημένη, λειτουργεί αυτόματα κάθε φορά που ο υπολογιστής σου δεν είναι συνδεδεμένος στην πρίζα ή όταν η στάθμη της μπαταρίας είναι χαμηλή. Η Εξοικονόμηση ενέργειας δεν ενεργοποιείται όταν ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος στην πρίζα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις για να ενεργοποιήσεις τις παραπάνω ρυθμίσεις, είναι να πας στην καρτέλα «Απόδοση» των ρυθμίσεων του Google Chrome ή απλά να αντιγράψεις τον σύνδεσμο που ακολουθεί και να τον επικολλήσεις στην μπάρα πλοήγησης του Chrome: chrome://settings/performance

Στη συνέχεια, απλά ενεργοποιήσεις τα αντίστοιχα κουμπιά της εξοικονόμησης Μνήμης και Ενέργειας. 

Καλή επιτυχία! 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal