«Ταξίδι στον Γαλαξία» - Δωρεάν βιβλίο του Ευγενιδείου Πλανηταρίου

«Ταξίδι στον Γαλαξία» - Δωρεάν βιβλίο του Ευγενιδείου Πλανηταρίου

Ο Γαλαξίας μας αποτελείται από μια τεράστια αστρική κοινότητα με εκατοντάδες δισεκατομμύρια αστέρια και πλανήτες, καθώς και μεγάλες ποσότητες αερίων και σκόνης, όπου μέσα τους γεννιούνται νέα αστέρια. Ωστόσο, κανένα αστέρι δεν είναι πανομοιότυπο με κάποιο άλλο. Κάθε ένα από αυτά έχει διαφορετικά φυσικά χαρακτηριστικά, με την αρχική τους μάζα να είναι ο κύριος παράγοντας που καθορίζει την εξέλιξη και τον τρόπο θανάτου τους. 

Έτσι, γεννιούνται αρκετά ερωτήματα για τον Γαλαξία μας, όπου καλούμαστε να διαβάσουμε το δωρεάν βιβλίο του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, με τίτλο «Ταξίδι στον Γαλαξία» υπό τη συγγραφή του Αστρονόμου Αλέξη Δεληβοριά, και θα διαπιστώσουμε πώς ακριβώς δημιουργούνται τα αστέρια, ποια θα είναι η μοίρα του Ήλιου, τι συμβαίνει με τις εκρήξεις των σουπερνόβα, τι είναι τα άστρα νετρονίων, τα παλσάρ και οι μαύρες τρύπες. Τέλος, θα δούμε τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύψαμε την τεράστια μαύρη τρύπα που βρίσκεται στον πυρήνα του γαλαξία μας. 

Αξίζει να διαβάζουμε αυτό το εκπληκτικό βιβλίο, με πλούσια εικονογράφηση, το οποίο διανέμεται δωρεάν σε ηλεκτρονική  μορφή (PDF) και απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες από 10 έως 100 ετών!  

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 109 MB
Σελίδες: 44
Συγγραφέας: Αλέξης Δεληβοριάς
Πηγή: eef.edu.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal