[Τι Σημαίνει]: Cloud

Τι σημαίνει Cloud αποθηκευτικός χώρος

Ο όρος «Cloud» αναφέρεται σε ένα σύστημα αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων που λειτουργεί μέσω του Διαδικτύου. Αντί να αποθηκεύονται και να επεξεργάζονται τα δεδομένα σε τοπικούς υπολογιστές ή διακομιστές, αυτά αποθηκεύονται και διαχειρίζονται σε απομακρυσμένους χώρους αποθήκευσης που ονομάζονται «cloud servers» ή «cloud data centers». Και επειδή όταν στέλνουμε ένα αρχείο κάπου online, λέμε ότι το ανεβάζουμε, δανειστήκαμε τον όρο «σύννεφο» (Cloud) για να πούμε ότι το ανεβάζουμε στο Cloud. 

Οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα τους από οπουδήποτε, αρκεί να έχουν σύνδεση στο Διαδίκτυο, χωρίς να είναι αναγκαίο να φυλάσσουν τα δεδομένα σε τοπικούς σκληρούς δίσκους στον υπολογιστή τους. Αυτό παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς μπορούμε να ανακτήσουμε τα δεδομένα μας από διάφορες συσκευές, όπως φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ.

Η τεχνολογία Cloud παρέχει επίσης τη δυνατότητα κοινής εργασίας και συνεργασίας μεταξύ χρηστών, καθώς μπορούν να ανεβάσουν, να μοιραστούν και να επεξεργαστούν δεδομένα με άλλους χρήστες σε πραγματικό χρόνο.

Το Cloud μπορεί να σου παρέχει επίσης επιπλέον υπολογιστικούς πόρους, όπως επεξεργαστική ισχύ, μνήμη και αποθηκευτικό χώρο, με στόχο την υποστήριξη εφαρμογών και υπηρεσιών. Αυτή η παροχή επιτρέπει στις επιχειρήσεις και τους χρήστες να αποκτήσουν αποτελεσματικά και οικονομικά πόρους, ανάλογα με τις ανάγκες τους, χωρίς να απαιτείται η αγορά και η συντήρηση ακριβού εξοπλισμού.

Τέλος, η Cloud αποθήκευση αρχείων, θεωρείται από τους πιο ασφαλείς τρόπους για να μη χάσουμε ποτέ τα αρχεία. Αρκεί, να χρησιμοποιούμε διαπιστευμένες Cloud υπηρεσίες που είναι γνωστοί και αξιόπιστοι στο χώρο. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal