Πως συνδέεις το φλασάκι σου με ένα κινητό Android

Πως συνδέεις το φλασάκι σου με ένα κινητό Android

Με ένα καλώδιο mini USB (ή Type-C) το οποίο να καταλήγει σε κανονικό USB (USB-A) μπορείς να συνδέσεις το φλασάκι σου στο κινητό σου όπως ακριβώς κάνεις και στον υπολογιστή. Αρκεί το κινητό σου να υποστηρίζει  σύνδεση με USB OTG. Λογικά, σε όλα τα σημερινά Smartphones υπάρχει τέτοια υποστήριξη. Αν δεν είσαι σίγουρος, μπορείς να το ελέγξεις με μια δωρεάν εφαρμογή που μπορείς να κατεβάσεις στη συσκευή σου: OTG USB Checker

Το USB On-The-Go (OTG) είναι ένα πρότυπο, διαθέσιμο στα περισσότερα σύγχρονα τηλέφωνα Android, που τα επιτρέπει να λειτουργούν ως κεντρικοί υπολογιστές. Δηλαδή, το τηλέφωνό σoυ μπορεί να διαβάζει δεδομένα από μια συσκευή με σύνδεση USB χωρίς να απαιτείται κάποιος ενδιάμεσος υπολογιστής. Με ένα καλώδιο OTG, η ίδια η συσκευή τηλεφώνου γίνεται ο κεντρικός υπολογιστής.

Στην αγορά υπάρχουν πολλά τέτοια καλώδια και είναι πολύ φθηνά. Μια βόλτα στο Skroutz, θα το διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι. Τα οφέλη είναι αρκετά όταν συνδέσεις ένα φλασάκι στο κινητό. Αρχικά, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως έξτρα αποθηκευτικό χώρο και να μεταφέρεις αρχεία πολύ γρήγορα ή ακόμα και να ακούσεις μουσική από το κινητό σου χρησιμοποιώντας τα μουσικά αρχεία που έχεις στο φλασάκι, χωρίς να μπαίνεις στον κόπο να τα μεταφέρεις. Επίσης, με το καλώδιο USB OTG, μπορείς να συνδέσεις χειριστήρια για να παίξεις παιχνίδια που δέχονται εξωτερικό χειρισμό ή να συνδέσεις περιφερειακά όπως είναι τα πληκτρολόγια και τα ποντίκια. 

Συνοψίζοντας, δαπανώντας ένα ανεπαίσθητο ποσό για OTG καλώδιο, μπορείς να επωφεληθείς από το φλασάκι σου μεταφέροντας αρχεία από και προς το κινητό σου τηλέφωνο. Παράλληλα, θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το OTG καλώδιο για να συνδέσεις διάφορα περιφερειακά. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal