Free Photo Noise Reduction - Αφαίρεσε τον θόρυβο στις φωτογραφίες με αυτό το δωρεάν πρόγραμμα

αφαίρεση θορύβου σε φωτογραφίες

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι υπό ορισμένες συνθήκες, οι φωτογραφίες που παίρνεις με την φωτογραφική μηχανή έχουν το λεγόμενο ψηφιακό θόρυβο με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το αποτέλεσμα της εικόνας. Αυτό αποτελεί συχνό και ιδιαίτερο πρόβλημα όταν φωτογραφίζεις τη νύχτα ή με υψηλό ISO σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Το δωρεάν εργαλείο Free Photo Noise Reduction είναι ένα μικρό και εύχρηστο λογισμικό επεξεργασίας εικόνας για Windows, το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει να αφαιρέσεις ένα τεράστιο μέρος αυτού του θορύβου απλά μετακινώντας τα slider της εφαρμογής

Για να μειωθεί ο θόρυβος της εικόνας, άνοιξε την εφαρμογή και «παίξε» με τα Slider. Τα δύο πρώτα slider επηρεάζουν το θόρυβο της φωτεινότητας. Τα δύο τελευταία επηρεάζουν τον χρωματικό θόρυβο. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά: 

Free Photo Noise Reduction - Αφαίρεσε τον θόρυβο στις φωτογραφίες με αυτό το δωρεάν πρόγραμμα


Luminance (Φωτεινότητα)
  • Amount: Καθορίζει πόσο θα μειωθεί ο θόρυβος φωτεινότητας.
  • Radius: Ρυθμίζει το μέγεθος των λεπτομερειών στις οποίες εφαρμόζεται η μείωση του θορύβου φωτεινότητας. Αυτό είναι χρήσιμο για φωτογραφίες με πολύ θόρυβο. Οι χαμηλότερες τιμές διατηρούν περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά μπορεί επίσης να διατηρήσουν κάποιο θόρυβο. Οι υψηλότερες τιμές παράγουν καθαρότερα αποτελέσματα αλλά ενδέχεται επίσης να αφαιρέσουν κάποιες λεπτομέρειες.

Color (Χρώμα)
  • Amount: Καθορίζει πόσο θα μειωθεί ο χρωματικός θόρυβος.
  • Radius: Ρυθμίζει το μέγεθος των λεπτομερειών στις οποίες εφαρμόζεται η μείωση του χρωματικού θορύβου. Οι χαμηλότερες τιμές προστατεύουν τις λεπτομερείς χρωματικές άκρες, αλλά ενδέχεται να οδηγήσουν σε χρωματικά στίγματα. Οι υψηλότερες τιμές απομακρύνουν τα χρωματικά στίγματα αλλά μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια χρώματος.

Έκδοση: 1.0
Μέγεθος: 6.1 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Photo Toolbox
Πηγή: photo-toolbox.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal