Πώς να αντιγράψεις ένα ελληνικό URL χωρίς να γίνεται κωδικοποίηση των χαρακτήρων

Πώς να αντιγράψεις ένα ελληνικό URL χωρίς να γίνεται κωδικοποίηση των χαρακτήρων

Όταν αντιγράφεις μια διεύθυνση ιστοσελίδας που περιέχει ελληνικούς χαρακτήρες, παρατηρείς πως αυτοί οι χαρακτήρες μετατρέπονται αυτόματα σε κάτι που μοιάζει με κώδικα. Αυτή η μετατροπή γίνεται για να κωδικοποιηθεί ο URL, δηλαδή η διεύθυνση της ιστοσελίδας, προκειμένου να είναι λειτουργική. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτής της κωδικοποίησης δεν είναι πάντα και το πιο αισθητικά ωραίο να το βλέπεις. 

Για να αποφύγεις αυτήν την αυτόματη κωδικοποίηση των ελληνικών χαρακτήρων και να διατηρήσεις την αισθητική του URL, μπορείς να ακολουθήσεις ορισμένα απλά βήματα, τα οποία εξηγεί με ωραίο και κατανοητό τρόπο ο Βασίλης Ταβουλτσίδης στο βίντεο που επισυνάπτω παρακάτω.

Ακολουθώντας τις συμβουλές του βίντεο, θα μπορείς να χρησιμοποιείς τη διεύθυνση μιας ιστοσελίδας με ελληνικούς χαρακτήρες, χωρίς τις ανεπιθύμητες αλλαγές που συνήθως συμβαίνουν με την αυτόματη κωδικοποίηση.

Δες το βίντεο: 



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal