JunkCtrl - Διώχνουμε ανεπιθύμητα αρχεία και Blotware εφαρμογές από τον υπολογιστή μας

Αφαίρεση των Bloatware εφαρμογών από τα windows

Το JunkCtrl είναι ένα χρήσιμο και δωρεάν εργαλείο που μας βοηθά να αφαιρέσουμε με ασφάλεια περιττά σκουπίδια και bloatware από τον υπολογιστή μας. Είναι σχεδιασμένο να είναι απλό και κατανοητό. 

Το JunkCtrl εμφανίζει όλες τις εφαρμογές που έχουμε στα Windows 11 και μας επιτρέπει να αφαιρέσουμε οποιοδήποτε ξεπερασμένο ή περιττό λογισμικό, συμπεριλαμβανομένου του bloatware που συχνά προεγκαθίσταται με το λειτουργικό σύστημα. Τα αρχεία μεταφέρονται στον Κάδο Ανακύκλωσης πριν αφαιρεθούν εντελώς, για να είμαστε καλυμμένοι σε περίπτωση που αλλάξουμε γνώμη.

Το JunkCtrl, είναι φορητό και δε χρειάζεται εγκατάσταση. Κατεβάζουμε το αρχείο και απλά κάνουμε διπλό κλικ επάνω του και είμαστε έτοιμοι. Το περιβάλλον εργασίας είναι φιλικό προς τον χρήστη και μας επιτρέπει να επιλέξουμε μεταξύ αυτόματης ή χειροκίνητης σάρωσης. Εάν και οι δύο επιλογές δε σου αρέσουν, υπάρχει μια εναλλακτική - η δυνατότητα «Παράλειψη και χρήση βοηθού». Αυτή η δυνατότητα σου επιτρέπει να αποκτήσεις πρόσβαση σε έναν κατάλογο όλων των προγραμμάτων που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή, ώστε να μπορείς να τα ελέγξεις ξεχωριστά και να αποφασίσεις ποια δε χρειάζεσαι πλέον.

Εάν γνωρίζεις το όνομα του αρχείου που θέλεις να διαγράψεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη δυνατότητα Αναζήτησης για να το βρεις γρήγορα.

Όσο χρησιμοποιείς το JunkCtrl, είναι δυνατό να αποκτήσεις πρόσβαση σε εφαρμογές συστήματος. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είσαι προσεκτικός όταν αποφασίσεις να τις απεγκαταστήσεις. Αυτή η ενέργεια θα μπορούσε να μειώσει την απόδοση και να καταστήσει το λειτουργικό σύστημα λιγότερο σταθερό. Για να αποφύγεις τέτοια προβλήματα, η εφαρμογή συνοδεύεται από προειδοποιητικά μηνύματα και εξηγεί γιατί δεν επιτρέπει την απεγκατάσταση ορισμένων εφαρμογών συστήματος.

Δες μερικά από τα σημαντικότερα στοιχεία του JunkCtrl:

  • Αφαιρεί περιττά σκουπίδια και bloatware από τα Windows 11
  • Σαρώνει αυτόματα ή χειροκίνητα τον υπολογιστή μας για ανεπιθύμητα αρχεία
  • Μεταφέρει τα αρχεία που πρόκειται να διαγραφούν στον Κάδο Ανακύκλωσης πριν από την οριστική διαγραφή
  • Παρέχει μια λίστα με όλα τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στο σύστημά μας
  • Προειδοποιεί όταν προσπαθείς να απεγκαταστήσεις μια εφαρμογή συστήματος

Συνοψίζοντας, το JunkCtrl είναι ένα ισχυρό και εύκολο στη χρήση δωρεάν εργαλείο που θα σε βοηθήσει να καλυτερεύσεις τις επιδόσεις των Windows 11 και να διώξεις ανεπιθύμητα και bloatware προγράμματα. 

Έκδοση: 0.55.0
Μέγεθος: 34 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows 11
Κατασκευαστής: Builtbybel
Πηγή: github.com/builtbybel
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal