Room Temperature - Το δωρεάν ψηφιακό θερμόμετρο εσωτερικού χώρου

Δωρεάν εφαρμογή που μετράει την θερμοκρασία εσωτερικού χώρου

Από ειδικό, σπουδαγμένο της τεχνολογίας, άκουσα ότι «κανένα κινητό δεν έχει αισθητήρα θερμοκρασίας», και κόντεψα να απωλέσω τα μαλλιά της κεφαλής μου. Το κινητό μου, ένα Xiaomi Redmi Note 8T, δηλαδή smartphone 4ετίας, διαθέτει κανονικότατα αισθητήρα θερμοκρασίας. Οπότε καταλαβαίνεις, ότι και οι ειδικοί, θέλουν τους ειδικούς τους. Πάμε παρακάτω. 

Ευκαιρία αυτού του συμβάντος, και ενός ερωτήματος από αναγνώστη στην ομάδα μας στο Facebook, αποφάσισα να σου παρουσιάσω ένα εξαιρετικό δωρεάν App, που εκμεταλλεύεται το ενσωματωμένο αισθητήρα του smartphone και μας εμφανίζει τη θερμοκρασία εσωτερικών χώρων. 

Το Room Temperature λοιπόν, με πάνω από ένα εκατομμύριο λήψεις και 4.3 αστέρια στο Google Play Store, θεωρείται από τα καλύτερα δωρεάν app του είδους. Εκτός της εσωτερικής θερμοκρασίας, εμφανίζει και τον καιρό της περιοχής μας και την υγρασία του. 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Room Temperature, διατηρεί το ιστορικό της θερμοκρασίας και το εμφανίζει σε γράφημα. 

Σημαντικό: Για να ληφθούν καλύτερα αποτελέσματα και πιο ακριβείς θερμοκρασίες, καλό είναι να τοποθετήσουμε το smartphone σε μια επιφάνεια που διατηρεί τη θερμοκρασία δωματίου, και να την έχουμε σε αδράνεια, δηλαδή να μην τη χρησιμοποιούμε με τα χέρια μας. Επίσης, ο αισθητήρας που χρησιμοποιείται για να λαμβάνει δεδομένα, είναι ο ίδιος για την προστασία του κινητού από την υπερθέρμανση. Οπότε, όταν χρησιμοποιείς το κινητό, ανεβάζει θερμοκρασία με αποτέλεσμα να μην είναι σωστές οι θερμοκρασίες. 

Επίσης, αξίζει να δεις ακόμα μία εφαρμογή, την «Sensors», η οποία «διαβάζει» όλους τους αισθητήρες που διαθέτει η συσκευή μας, για να γνωρίζουμε ακριβώς τι έχουμε. 

Έκδοση: 3.8.9
Μέγεθος: 8.0 MB
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.1+
Κατασκευαστής: mastertechnologis.com
Πηγή: mastertechnologis.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal