SecureMyUSB - Ασφάλισε τα USB στικάκια σου

SecureMyUSB - Μπλόκαρε τη πρόσβαση σε USB φλασάκια

Το SecureMyUSB είναι μια δωρεάν φορητή (Portable) εφαρμογή που μας βοηθά να ασφαλίσουμε τον υπολογιστή μας, μπλοκάροντας τις θύρες USB ή τις εγγραφές στα usb στικάκια. 

Συχνά, κακόβουλα λογισμικά (malware) χρησιμοποιούν τις θύρες USB για να μολύνουν τον υπολογιστή μας. Υπάρχουν επίσης, ειδικά malware, κατασκευασμένα ακριβώς γιαυτό τον σκοπό. Ο στόχος του SecureMyUSB είναι να μπλοκάρει αυτή την πιθανή απειλή απενεργοποιώντας αποτελεσματικά όλες τις διαθέσιμες θύρες USB καθώς και τη δυνατότητα οποιασδήποτε εγγραφής.

Το πρόγραμμα είναι πανεύκολο στη χρήση αφού διαθέτει ένα απλό περιβάλλον εργασίας με δύο επιλογές:

  • Disable USB Write Access: Αποκλείει τους χρήστες ή ακόμα και τα κακόβουλα προγράμματα από την αντιγραφή αρχείων στο USB.
  • Disable USB Device: Αποκρύπτει πλήρως τις συσκευές USB από τον υπολογιστή μας, σε περίπτωση που δε θέλουμε κανένας να χρησιμοποιήσεις τις θύρες USB.  

Μπορείς να επιλέξεις και τις δύο ρυθμίσεις ταυτόχρονα ή μόνο τη μία από τις δύο. Όταν έχεις ήδη κάποιο USB συνδεδεμένο στον υπολογιστή σου και θέλεις να χρησιμοποιείς το SecureMyUSB, θα πρέπει να το αφαιρέσεις πρώτα από τη θύρα και μετά να το ξανασυνδέσεις για να μπορεί να «πάρει» τις νέες ρυθμίσεις. 

Επίσης, αφού μπλοκάρουμε τα USB, ακόμα και να κλείσουμε το πρόγραμμα, θα συνεχίσει να υφίσταται το κλείδωμα. 

Σημαντικό: Πάντα να ανοίγεις το πρόγραμμα με δικαιώματα Διαχειριστή, ειδάλλως, δεν θα δουλέψει σωστά. 

Έκδοση: 1.0.0.5
Μέγεθος: 1.2 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Aulap Software
Πηγή: MajorGeeks.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal