Συντομεύσεις πληκτρολογίου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου

Εκτός από τις κλασικές συντομεύσεις του τύπου «αντιγραφή - επικόλληση», υπάρχουν συντομεύσεις που ποτέ δεν έμαθες και όταν σου τις πω, θα ευχόσουν να τις ήξερες νωρίτερα. Πάμε να τις δούμε: 

Πλήκτρο Windows + D: Όσα παράθυρα και να έχεις ανοικτά, θα κλείσουν και θα βλέπεις την επιφάνεια εργασίας. Η επανάληψη αυτής της συντόμευσης, θα επαναφέρει όλα τα παράθυρα στην πρότερη κατάσταση.
Πλήκτρο Windows + V: Αγαπημένη συντόμευση που τη χρησιμοποιώ καθημερινά και μ' έχει σώσει. Αυτό που κάνει είναι να εμφανίζει το πρόχειρο (clipboard) όλων των προηγούμενων αντιγραφών που έχεις κάνει (ctrl-c) και μπορείς να επιλέξεις ποια θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αποθηκεύει μέχρι και 25 αντιγραφές στο πρόχειρο. 
Πλήκτρο Windows + . (τελεία): Χρησιμοποιώντας αυτή τη συντόμευση, θα σου εμφανίσει την ενσωματωμένη λίστα των Windows με τα Emoji και Gif για να τα χρησιμοποιήσεις όπου θέλεις. Αλήθεια, ήξερες ότι υπήρχαν αυτά; 
Πλήκτρο Windows μαζί με το +: Ενεργοποιείται ο μεγεθυντικός φακός και ζουμάρει στο σημείο που κοιτάς ή γράφεις. Πολύ χρήσιμο για όσους έχουν προβλήματα όρασης ή κάτι είναι πολύ μικρό. 
Πλήκτρο Windows + K: Πολύ βολική συντόμευση αφού ενεργοποιεί στην μπάρα διευθύνσεων του browser μας, την αναζήτηση στην Google, ώστε άμεσα να αναζητήσουμε κάτι που θέλουμε. 
Ctrl + Shift + Tab: Μαγική συντόμευση, που επαναφέρει τις -καταλάθος- κλεισμένες καρτέλες στον browser μας. 
Πλήκτρο Windows + Tab: Σου εμφανίζει σε σμίκρυνση όλα τα παράθυρα που έχεις ανοικτά για να τα βλέπεις μονομιάς και να επιλέγεις γρήγορα αυτό που θέλεις.
Πλήκτρο Windows + L: Κλείνεις άμεσα τα Windows και βρίσκεσαι στην οθόνη κλειδώματος (lock screen), εκεί δηλαδή που πρέπει να βάλεις τον κωδικό εισόδου στα Windows για να ξαναμπείς στην επιφάνεια εργασίας. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal