Sniffnet - Δωρεάν παρακολούθηση του Internet traffic σου

Sniffnet - Δωρεάν παρακολούθηση του Internet traffic σου

Το Sniffnet είναι ένα δωρεάν εργαλείο παρακολούθησης και ανάλυσης δικτύου που σε βοηθάει να ελέγξεις εύκολα τη «κυκλοφορία» στο Διαδίκτυο (internet traffic).

Είτε θέλεις να συγκεντρώσεις στατιστικά στοιχεία, είτε θέλεις να επιθεωρήσεις σε μεγαλύτερο βάθος τι συμβαίνει στο δίκτυό σου, αυτή η εφαρμογή θα σε καλύψει απόλυτα.

Για όσους δε γνωρίζουν, να πούμε ότι με τον όρο Internet Traffic, αναφερόμαστε στην κίνηση πληροφοριών που ρέει μέσα από το διαδίκτυο. Σκέψου το σαν την κίνηση των αυτοκινήτων σε μια λεωφόρο - όταν πολλά αυτοκίνητα κινούνται προς διάφορες κατευθύνσεις, το ίδιο συμβαίνει και με τα δεδομένα που μεταφέρονται μέσα από το διαδίκτυο. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να είναι ιστοσελίδες, εικόνες, βίντεο, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κοινωνικά δίκτυα και πολλά άλλα που κινούνται μεταξύ των υπολογιστών και των συσκευών που συνδέονται στο διαδίκτυο.

Το Sniffnet είναι ένα τεχνικό εργαλείο, αλλά ταυτόχρονα εστιάζει στη συνολική εμπειρία του χρήστη. Τα περισσότερα προγράμματα ανάλυσης δικτύου εκεί έξω είναι δύσκολα στη χρήση, ενώ βασικός σκοπός του Sniffnet είναι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευκολία από όλους.

Επιπλέον, το Sniffnet είναι εντελώς δωρεάν και ανοιχτού κώδικα και διατίθεται για όλα τα γνωστά λειτουργικά συστήματα, όπως Windows, Mac και Linux. Επίσης, είναι μεταφρασμένο και στην ελληνική γλώσσα. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Sniffnet έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου σε Rust: μια σύγχρονη γλώσσα προγραμματισμού για τη δημιουργία αποδοτικού και αξιόπιστου λογισμικού, δίνοντας έμφαση στις επιδόσεις και την ασφάλεια.

Σημαντικό: Για να τρέξει σωστά το πρόγραμμα, πρέπει να έχεις εγκατεστημένο στον υπολογιστή σου το Npcap, ειδάλλως, φρόντισε να τσεκάρεις το πλαίσιο «Install Npcap in WinPcap API-compatible Mode» κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. 

Έκδοση: 1.2.2
Μέγεθος: 14.5 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Mac / Linux
Κατασκευαστής: Giuliano Bellini
Πηγή: sniffnet.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal