Syncthing - Δωρεάν συγχρονισμός αρχείων μεταξύ υπολογιστή και κινητού

Δωρεάν συγχρονισμός αρχείων μεταξύ υπολογιστή και κινητού

Το Syncthing είναι ένα ανοικτού κώδικα και δωρεάν λογισμικό που χρησιμοποιείται για το συγχρονισμό αρχείων μεταξύ δύο η περισσοτέρων συσκευών (υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα). Βασίζεται σε ένα αποκεντρωμένο μοντέλο, προσφέροντας μια ασφαλή και ιδιωτική λύση για την ανταλλαγή αρχείων χωρίς την ανάγκη για ενδιάμεσο διακομιστή.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Syncthing περιλαμβάνουν:

Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα: Το Syncthing χρησιμοποιεί κρυπτογραφία για τον συγχρονισμό των αρχείων, εξασφαλίζοντας ότι οι μεταφορές αρχείων γίνονται με ασφάλεια και ιδιωτικότητα.

Αποκεντρωμένος Έλεγχος: Δεν απαιτείται ένας κεντρικός διακομιστής (server) για τη διαχείριση του συγχρονισμού. Οι συσκευές συνδέονται απευθείας μεταξύ τους, μειώνοντας τον κίνδυνο απώλειας αρχείων ή παραβίασης της ιδιωτικότητας.

Ευελιξία: Το Syncthing μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων Windows, macOS, Linux και Android, και όλες αυτές να συνεργάζονται μεταξύ τους. 

Αυτόματος Συγχρονισμός: Το λογισμικό επιτρέπει τον αυτόματο συγχρονισμό των αρχείων μεταξύ των συσκευών, επιτρέποντάς σου να διατηρείς τα αρχεία σου ενημερωμένα σε πολλαπλές τοποθεσίες.

Ευκολία Χρήσης: Οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν εύκολα συσκευές στο δίκτυο τους και να επιλέξουν τους φακέλους που θέλουν να συγχρονίσουν.

Συμπερασματικά, το Syncthing παρέχει μια ευέλικτη, ασφαλή και αποκεντρωμένη λύση για τον συγχρονισμό αρχείων, κατάλληλο για χρήστες που αναζητούν εναλλακτικές επιλογές σε σχέση με άλλα εργαλεία συγχρονισμού.

σ.σ: Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πρόταση ενός αναγνώστη του site μας, ο οποίος μας άφησε την άποψή του μιας και το χρησιμοποιεί αρκετό καιρό: 

«Το χρησιμοποιώ τουλάχιστον 3 χρόνια και από τότε δεν έχω βάλει καλώδιο μεταφοράς μεταξύ υπολογιστή και κινητού. Ίσως φανεί λίγο δύσκολο στη χρήση αλλά εάν το μάθεις κάνει θαύματα. Μπορείς να το ρυθμίσεις για παράδειγμα με το που βγουν νέες φωτογραφίες στο κινητό να τις στέλνει στον υπολογιστή. Μπορείς να επιλέξεις κατεύθυνση συγχρονισμού από τη μια συσκευή στην άλλη ή και αμφίδρομα.

Τέλος, αξίζει να δεις ένα βίντεο (στα αγγλικά) για την λειτουργία του προγράμματος: Syncthing Made EASY

Έκδοση: 1.23.7
Μέγεθος: Διαφέρει, ανάλογα το λειτουργικό
Λειτουργικό σύστημα: Windows All, Mac, Linux, Android
Κατασκευαστής: Jakob Borg
Πηγή: syncthing.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal