GOV: Κλείσε online ραντεβού για την έκδοση δελτίου ταυτότητας

Έκδοση νέας ταυτότητας

Πλέον, μπορείς να κλείσεις ραντεβού online για να εκδώσεις το νέο δελτίο ταυτότητας με φυσική παρουσία στην αστυνομική αρχή του τόπου κατοικίας σου. Φυσικά, όλα αυτά μέσω του Gov και των online εφαρμογών της, που μας λύνουν τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις. Υπόψη, πως το ραντεβού μπορεί να κλειστεί από άλλον, αλλά στην αστυνομική αρχή θα πρέπει να μεταβείς κι εσύ! 

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία αυτή παρέχεται για την:
  • έκδοση των νέων τύπου ΔΤ Ελλήνων πολιτών 
  • αντικατάσταση ΔΤ λόγω μεταβολής στοιχείων, φθοράς, λήξης ισχύος ή παλαιότητας 

Επίσης, για να κλείσεις το ηλεκτρονικό σου ραντεβού θα χρειαστεί να καταχωρίσεις τους προσωπικούς σου κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και τα στοιχεία επικοινωνίας σου.

• Έκδοση νέας ταυτότητας (φυσική παρουσία στην αστυνομική αρχή) 
Κατά την επίσκεψή σου στην αρμόδια αστυνομική αρχή, όπου θα εκδώσεις την ταυτότητα σου, θα χρειαστεί να προσκομίσεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία βρίσκονται στο σύνδεσμο που ακολουθεί: Δικαιολογητικά έκδοσης νέας ταυτότητας
 
• Απώλεια Ταυτότητας
Σε περίπτωση απώλειας της ταυτότητας σου, επέλεξε Δήλωση απώλειας δελτίου ταυτότητας Ελλήνων πολιτών και στη συνέχεια επικοινώνησε τηλεφωνικά με την αρμόδια αστυνομική αρχή, όπου υπάλληλος του αστυνομικού τμήματος θα σου κλείσει το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού. 

• Κλοπή Ταυτότητας
Η καταγγελία για κλοπή της ταυτότητάς σου γίνεται αποκλειστικά στο Τμήμα Ασφαλείας ή το Αστυνομικό Τμήμα, της περιοχής που συνέβη ή στην πλησιέστερή σου Αστυνομική Αρχή, και όχι ηλεκτρονικά.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal