Microsoft Word: Πως να φαίνονται οι κεφαλίδες ενός πίνακα σε όλες τις σελίδες του εγγράφου

Πως να φαίνονται οι κεφαλίδες ενός πίνακα σε όλες τις σελίδες του εγγράφου


Το παρακάτω πρόβλημα, το έχω συναντήσει πολλές φορές σε έγγραφα που περιέχουν πίνακες και ως «μάννα εξ ουρανού», ο Βασίλης Ταβουλτσίδης, έφτιαξε βίντεο και γι' αυτό! 

Το πρόβλημα
Στο έγγραφό μας, όταν έχουμε έναν μεγάλο πίνακα που αναπτύσσεται σε πολλές σελίδες, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι οι κεφαλίδες του πίνακα εμφανίζονται στην αρχή κάθε σελίδας, προκειμένου να διατηρηθεί η κατανοησιμότητα και η ευκολία ανάγνωσης.

Η λύση
Για να το επιτύχουμε αυτό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητες του Microsoft  ακολουθώντας τα βήματα του βίντεο: 




Συμπέρασμα
Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που ο πίνακας διασπάται σε διάφορες σελίδες, οι κεφαλίδες θα εμφανίζονται αυτόματα στην αρχή κάθε νέας σελίδας, βοηθώντας έτσι τον αναγνώστη να κατανοήσει τη δομή του πίνακα και το περιεχόμενό του με άνεση. Αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό για μεγάλους πίνακες δεδομένων που περιέχουν πολλές πληροφορίες και κεφαλίδες που πρέπει να παραμένουν ορατές καθ' όλη τη διάρκεια του εγγράφου.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal