«Να πάρουν κι όσα έμειναν» - Περί της μη επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα

«Να πάρουν κι όσα έμειναν» - Περί της μη επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα

Απόσπασμα από το εισαγωγικό σημείωμα του συγγραφέα: 


Οι απολίτιστοι Ρωμιοί επήλυδες στον ελλαδικό χώρο, ενώ από τη μια δείχνουν διαχρονικά απαξιωτική συμπεριφορά προς τις αρχαιότητες σπάζοντας και κάνοντάς τες οικοδομικά υλικά για σπίτια, μάντρες, εκκλησίες κ.λπ. ακόμα και σήμερα, από την άλλη, φαντασιωνόμενοι ευγενείς καταγωγές και με στενά οικοπεδίστικη αντίληψη, έχουν το θράσος να διεκδικούν την κατοχή όσων μαρμάρων φυγαδεύτηκαν,
διασώθηκαν στα μουσεία του εξωτερικού και γλίτωσαν κυρίως από τους ίδιους.

Όχι να επιστρέψουν οι αρχαιότητες δεν πρέπει, αλλά κι όσες έχουν διασωθεί από τη μανία της Ρωμιοσύνης, καλύτερα να τις έπαιρναν κι αυτές κάποιοι πολιτισμένοι ξένοι κι αν ποτέ, μετά από χρόνια, δεκαετίες ή ακόμα και αιώνες, αλλάξει η πληθυσμιακή σύνθεση του ελλαδικού χώρου και οι τότε κάτοικοί του είναι περισσότερο πολιτισμένοι, μόνο σ’ εκείνη την περίπτωση θα μπορούσε να ξανασυζητηθεί τυχόν επιστροφή τους.

Λίγα λόγια για τον Συγγραφέα: Ο Γιάννης Λάζαρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος Ε.Μ.Π. και διευθυντής του διαδικτυακού περιοδικού «Ελεύθερη Έρευνα» (freeinquiry.gr). Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο με αρκετά βιβλία, όπως: Η καταγωγή των Ρωμιών, Το άγνωστο 1821, Μακεδονικός Αγώνας, Η θαμμένη Ελλάδα, Η τεχνολογία των θεών και Η αρχαία επιστήμη στην υπηρεσία του δωδεκαθεΐστικου ιερατείου. 


Το παρόν βιβλίο με τίτλο «Να πάρουν κι όσα έμειναν» - Περί της μη επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα, διατίθεται εντελώς δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή (PDF) και μπορείς να το κατεβάσεις από τον σύνδεσμο που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου. 

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 51.3 MB
Σελίδες: 240
Συγγραφέας: Γιάννης Λάζαρης
Πηγή: freeinquiry.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal