Natron - Το After Effects των φτωχών

Natron - Το After Effects των φτωχών


Το Natron είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα λογισμικό για ειδική επεξεργασία σε βίντεο όπως είναι τα οπτικά εφέ ή αλλιώς Visual effects (VFX), και τα κινούμενα γραφικά.  Αποτελεί ένα εντυπωσιακό εργαλείο που προσφέρει πολλές δυνατότητες για τους επαγγελματίες της βιομηχανίας του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της διαφήμισης. Δημιουργήθηκε το 2014 από τους Alexandre Gauthier και Frédéric Devernay, και έκτοτε οι αναβαθμίσεις είναι αρκετά συχνές. Θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα ΔΩΡΕΑΝ After Effects! 

Χαρακτηριστικά

Δυνατότητες Επεξεργασίας: Το Natron προσφέρει πληθώρα εργαλείων για την επεξεργασία βίντεο, την προσθήκη εφέ, τη δημιουργία κινούμενων γραφικών και πολλά άλλα. Η δυνατότητα προσαρμογής και ελέγχου είναι εντυπωσιακή.

Ανοικτού Κώδικα: Ήταν σημαντικό να δημιουργηθεί ένα εργαλείο ανοικτού κώδικα για τη VFX κοινότητα. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν το λογισμικό στις ανάγκες τους και να συνεισφέρουν στη βελτίωσή του.

Προηγμένα Χαρακτηριστικά: Το Natron προσφέρει εκτεταμένη υποστήριξη για προχωρημένα χαρακτηριστικά όπως Keying, roto/rotopaint και 2D tracking

Cross Platform: Το Natron, είναι διαθέσιμο για όλα τα γνωστά λειτουργικά συστήματα, όπως είναι τα Windows, Mac και Linux. 

Συμπέρασμα

Το Natron είναι ένα εντυπωσιακό εργαλείο για τη δημιουργία επαγγελματικών εφέ και την επεξεργασία βίντεο. Προσφέρει πολλές δυνατότητες και προηγμένα χαρακτηριστικά, καθιστώντας το κατάλληλο για επαγγελματίες του χώρου. 

σ.σ: Αν είσαι νέος στο χώρο των οπτικών εφέ σε βίντεο, θα πρέπει να παρακολουθήσεις κάποια μαθήματα που υπάρχουν δωρεάν στο διαδίκτυο. Εμείς, επιλέξαμε μία σειρά (στα αγγλικά) με 12 βίντεο εκμάθησης από το κανάλι του Harry Chrisp: Δωρεάν μαθήματα Natron

Έκδοση: 2.5.0
Μέγεθος: 187 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows Al, Mac, Linux
Κατασκευαστής: Alexandre Gauthier και Frédéric Devernay
Πηγή: natrongithub.github.io
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal