Άσε το «δεν ξέρω εγώ από αυτά» και μάθε

Άσε το «δεν ξέρω εγώ από αυτά» και μάθε
«Δεν ξέρω εγώ από αυτά»

Πόσο οξύμωρο όταν εκστομίζεται από ανθρώπους που μετράνε και το πεντάλεπτο στο Σούπερ μάρκετ, που κυνηγάνε με το τουφέκι την έκπτωση και τη φθηνότερη υπηρεσία, που παραπονιούνται (δικαίως, τις περισσότερες φορές) ότι δουλεύουν πολύ για ελάχιστα χρήματα, που δεν τους φτάνει ο χρόνος να φροντίσουν την οικογένειά τους και τα της οικίας τους λόγω του διαρκούς τρεξίματος, που για να καλύψουν ανάγκες πέραν των βασικών τους πρέπει να θυσιάσουν τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που τους απομένει σε μια δεύτερη δουλειά, ευκαιριακή ή μη.

Και είναι πολλοί.

Όταν όμως «δεν ξέρεις εσύ από αυτά» και δεν μπορείς π.χ. να εκδόσεις μια υπεύθυνη δήλωση από το gov.gr και πρέπει να πας να στηθείς στα ΚΕΠ για γνήσιο υπογραφής, όταν δεν μπορείς να χειριστείς το web banking και στήνεσαι στις ουρές έξω από τις τράπεζες για να κάνεις μια απλή συναλλαγή, όταν τρέχεις στο λογιστή για πράγματα που μπορείς να δεις μόνος σου στο Taxis, όταν βγαίνεις στη βροχή να βρεις ταξί μια νύχτα που το μόνο που κυκλοφορεί είναι το νερό στα αυλάκια επειδή δε γνωρίζεις καν την ύπαρξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών που μπορούν να σε εξυπηρετήσουν, τότε το «δεν ξέρω εγώ από αυτά» μεταφράζεται σε «πληρώνω».
Πληρώνεις. Με το χρόνο σου ή με το χρήμα σου, ή και με τα δύο.

Άσε λοιπόν το «δεν ξέρω εγώ από αυτά» και μάθε

Δεν μπορεί κανείς να σου υποσχεθεί ότι θα καλυτερέψει η κατάστασή σου (οικονομική ή/και γενικότερη), αλλά τουλάχιστον δε θα την κάνεις χειρότερη.

Συντάκτης του άρθρου: Antitechnophobics

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal