Τι είναι τα Bugs

Τι είναι τα Bugs στην ορολογία της τεχνολογίας και των υπολογιστών
Τα «bugs», στον κόσμο των υπολογιστών, αντιπροσωπεύουν τις ανεπιθύμητες ανωμαλίες ή σφάλματα που εμφανίζονται σε προγράμματα, παιχνίδια και άλλα λογισμικά. Αυτά τα σφάλματα προκύπτουν κυρίως εξαιτίας ανθρώπινων λαθών στον κώδικα του λογισμικού ή από έλλειψη σωστής σχεδίασης. Όταν ένα πρόγραμμα έχει «bugs», σημαίνει ότι δε λειτουργεί σωστά και μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα.

Οι εταιρίες που δημιουργούν το λογισμικό αναλαμβάνουν συνήθως την ευθύνη να εντοπίζουν και να διορθώνουν αυτά τα σφάλματα. Αφού αναφερθούν τα «bugs», οι προγραμματιστές εκδίδουν ενημερώσεις ή «updates» που διορθώνουν αυτά τα προβλήματα, καθιστώντας το λογισμικό πιο σταθερό και λειτουργικό. Αυτή η διαδικασία είναι σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας του λογισμικού και την ικανοποίηση των χρηστών.

Για την ιστορία, το πρώτο «bug» σε υπολογιστή καταγράφηκε το 1947, όταν ένα πραγματικό έντομο, παγιδεύτηκε μέσα στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα ενός υπολογιστή, και προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία του. 

Όπως καταλαβαίνεις, ένα πραγματικό bug (έντομο) ήταν ο «νονός» των bugs στους υπολογιστές. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal