Συνέντευξη με το πρώτο ρομπότ-πολίτη

Συνέντευξη με το πρώτο ρομπότ-πολίτη
Σε λίγο θα δεις για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, συνέντευξη με ένα ρομπότ, και όχι ένα τυχαίο ρομπότ. Μεσούσης των ραγδαίων επιστημονικών εξελίξεων, η ιδιαίτερη αυτή συνέντευξη φιλοξενήθηκε σε ένα ελληνικό μέσο, στο αγαπημένο ελληνικό κανάλι στο YouTube, Astronio, δίνοντας μια ευκαιρία να εξερευνήσουμε τον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης μέσα από τα μάτια ενός ρομπότ, και συγκεκριμένα της «Sophia» της εταιρείας Hanson Robotics, που αποτελεί το πρώτο ρομπότ-πολίτη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, συζητήθηκαν βαθιές και πολυδιάστατες θεματικές, όπως η ηθική της τεχνητής νοημοσύνης, ο σκοπός της ζωής, οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, οι δυνητικές σχέσεις μεταξύ μηχανών και ανθρώπων, ακόμα και η ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Οι ερωτήσεις αντλήθηκαν από τη συμμετοχή του κοινού, με τους ακόλουθους του καναλιού Astronio σε Instagram και Facebook να συνεισφέρουν με τις δικές τους απορίες. 

Θεωρώ ότι αυτή η συνέντευξη είναι αντιπροσωπευτική της εξέλιξης της διαλεκτικής μεταξύ της ανθρώπινης και της τεχνητής νοημοσύνης. Είναι ένα βήμα προς την κατανόηση του πώς οι προηγμένες τεχνολογίες μπορούν να ενσωματωθούν στην καθημερινή ζωή και να δημιουργήσουν νέες δυνατότητες και προοπτικές.

Απόλαυσε τη συνέντευξη



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal