Matematiq - Ελληνική σελίδα που σε βοηθάει δωρεάν στα Μαθηματικά

Matematiq - Ελληνική σελίδα που σε βοηθάει δωρεάν στα Μαθηματικά

Η Χριστίνα είναι μαθηματικός και δημιουργός του ελληνικού site «Matematiq». Ο συγκεκριμένος ιστότοπος είναι αρκετά νέος αλλά πολλά υποσχόμενος, αφού οι προσδοκίες είναι υψηλές και φιλοδοξεί να γίνει μια πλούσια πηγή γνώσης για όσους αναζητούν απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικές με τα μαθηματικά.

Καταρχάς, μπαίνοντας στο Matematiq, θα συναντήσεις μια μπάρα αναζήτησης, όπου μπορείς να ψάξεις με λέξεις κλειδιά και να βρεις το άρθρο που καλύπτει το θέμα που σε ενδιαφέρει στον κόσμο των μαθηματικών. Μη βιαστείς να κρίνεις, ακόμη είναι νέο εγχείρημα και η θεματολογία βρίσκεται υπό συνεχή ανάπτυξη. Πάραυτα, υπάρχουν λεπτομερείς απαντήσεις σε κάθε ερώτηση που μπορεί να έχεις, παρουσιασμένες με έναν κατανοητό και προσιτό τρόπο.

Η δημιουργός, προσπαθεί να καλύψει όλες τις συνήθεις απορίες που προκύπτουν στον χώρο των μαθηματικών. Εάν έχεις κάποια ερώτηση, σε προτρέπει να επικοινωνήσεις μαζί της από τη φόρμα επικοινωνίας και να σου απαντήσει μέσω των άρθρων της ή να φτιάξει ένα νέο, αφορμή της ερώτησής σου.  

Εκτός από το πεδίο αναζήτησης, υπάρχουν στάνταρ κατηγορίες όπως: Αριθμοί, Γεωμετρία, Άλγεβρα, Τριγωνομετρία, Σπουδαίοι Μαθηματικοί, Σχολικά βιβλία Μαθηματικών/Λύσεις και Διάφορα. 

Νομίζω, αξίζει μια θέση στους σελιδοδείκτες σου: Matematiq - Τα μαθηματικά απλά και κατανοητά

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal