«ΜέΝΓΚΕΛΕ» - Εκπληκτικό βιβλίο-θεατρικό έργο του Θανάση Τριαρίδη

«ΜέΝΓΚΕΛΕ» - Εκπληκτικό βιβλίο-θεατρικό έργο του Θανάση Τριαρίδη

Υπόθεση του βιβλίου: 

Δύο άγνωστοι αναμεταξύ τους άνθρωποι της σημερινής εποχής: ένας άντρας (διοικητικός υπάλληλος κάποιας δημοσίας υπηρεσίας) και μία γυναίκα (υποψήφια διδάκτορας Ιστορίας) στο κουπέ ενός ηλεκτροκίνητου τρένου, σε ένα νυχτερινό δρομολόγιο· μία τυπική συζήτηση γνωριμίας.

Όλα ξεκινούν με μία ξαφνική διακοπή ρεύματος, οπότε οι δύο πρωταγωνιστές για να ξεπεράσουν την αμηχανία τους θα παίξουν το παιδικό παιχνίδι των ρόλων (όπου ο καθένας από τους δύο αναλαμβάνει να υποδυθεί μία πολύ συγκεκριμένη ιστορική ή φανταστική προσωπικότητα): ο άντρας θα παραστήσει τον «Γιόζεφ Μένγκελε», τον διαβόητο «Άγγελο του Θανάτου» του Άουσβιτς, και η γυναίκα την «Εσθήρ», την εγγονή μίας Εβραίας επιζήσασας, θύματος των φρικτών πειραμάτων του μυστηριώδους γιατρού. 

Γρήγορα όμως το παιχνίδι θα αλλάξει τροπή για τους δυο εγκλωβισμένους στο κουπέ του τρένου: μήπως στα αλήθεια είναι αυτό που δήθεν υποδύονται; Και πού μπορούν να φτάσουν «παίζοντας» ένα τέτοιο παιχνίδι με την ηθική, με την ανθρώπινη κατάσταση, με όλη την προηγούμενη Ιστορία;

Λίγα λόγια για τον Συγγραφέα: 

Ο Θανάσης Τριαρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη την 21 Δεκεμβρίου 1970, είναι σύγχρονος Έλληνας συγγραφέας που ασχολείται με αρκετά λογοτεχνικά είδη, όπως είναι το μυθιστόρημα, το διήγημα, το θέατρο, η ποίηση και το παραμύθι. Παράλληλα, γράφει αισθητικά δοκίμια. 
Όλα τα κείμενά του είναι διαθέσιμα - ελεύθερα από πνευματικά δικαιώματα - στην ιστοσελίδα του και στο Διαδίκτυο.

Το βιβλίο, έγινε και θεατρική παράσταση που υπάρχει και αυτή δωρεάν στο Youtube, όπου μπορείς να παρακολουθήσεις ελεύθερα. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί, Μυρτώ Αλικάκη και Λάζαρος Γεωργακόπουλος. 

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 3.7 MB
Σελίδες: 182 
Συγγραφέας: Θανάσης Τριαρίδης
Πηγή: openbook.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal