«H Python με απλά λόγια» - Σύντομος οδηγός εκμάθησης για αρχάριους

«H Python με απλά λόγια»  - Σύντομος οδηγός εκμάθησης για αρχάριους

Από την εισαγωγή του βιβλίου: 


Το βιβλίο με τίτλο «H Python με απλά λόγια», πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ενός απλού οδηγού εισαγωγής στη συγκεκριμένη γλώσσα προγραμματισμού, που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές και μαθήτριες 10+ ετών. Είναι γραμμένο από τον Αλέξανδρος Κοφτερό και μάλιστα διανέμεται εντελώς δωρεάν σε PDF μορφή. 

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους σε θέματα προγραμματισμού, που ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα και επιθυμούν να γνωρίσουν μια αρκετά ικανή γλώσσα.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε τέσσερα μέρη:

• στο πρώτο μέρος θα γνωρίσουμε περισσότερες πληροφορίες για τις γλώσσες προγραμματισμού, με έμφαση στην Python.
• Στο δεύτερο μέρος θα γνωρίσουμε βασικές εντολές της Python, μέσα από απλά παραδείγματα.
• Στο τρίτο μέρος θα αναφερθούμε σε πρόσθετες λειτουργίες της Python, με έμφαση στη δημιουργία γεωμετρικών σχημάτων.
• Στο τέταρτο μέρος θα γνωρίσουμε περιβάλλοντα προγραμματισμού σε Python για εφαρμογές IoT (Internet of Things) και εκπαιδευτικής ρομποτικής (BBC Micro:bit, MeetEdison).

Λίγα λόγια για τον Συγγραφέα: 

Ο Αλέξανδρος Κοφτερός είναι Δάσκαλος, απόφοιτος Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου (1998), κάτοχος μεταπτυχιακού στα Αναλυτικά Προγράμματα και Διδασκαλία (Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2006) και υποψήφιος διδάκτορας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (Τμήμα Πληροφοριακών Συστημάτων). Επίσης, είναι μέλος της κοινότητας ανοικτού/ελεύθερου λογισμικού, ιδρυτής του ερευνητικού οργανισμού «Απόπλους», μέλος της ομάδας «Mathisis.org».

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 72.4 MB
Σελίδες: 152
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Κοφτερός
Πηγή: openbook.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal