Χιλιάδες Δωρεάν ηχητικά εφέ από το BBC


Σήμερα σου έχω εκπληκτικά νέα! Το Αρχείο Ηχητικών Εφέ του BBC είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν για προσωπική, εκπαιδευτική ή ερευνητική χρήση. Περιλαμβάνει πάνω από 33.000 ηχητικά αποσπάσματα από όλο τον κόσμο των τελευταίων 100 χρόνων! Αυτά περιλαμβάνουν αποσπάσματα που δημιουργήθηκαν από το Εργαστήριο Ηχητικών του BBC Radiophonic, ηχογραφήσεις από το Λονδίνο κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, ειδικά εφέ που δημιουργήθηκαν για παραγωγές του BBC στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, καθώς και 15.000 ηχογραφήσεις από το αρχείο της Μονάδας Φυσικής Ιστορίας. 

Μέσα από τη σελίδα μπορείς να εξερευνήσεις ήχους από κάθε Ήπειρο - από τον ήχο των καμπανών του κολεγίου στην Οξφόρδη μέχρι ένα καταρράκτη της Παταγονίας - ή να ακούσεις ένα κλάξον υποβρυχίου ή τον ήχο μιας πόρτας που κλείνει από ένα Ford Cortina του 1969.

Εκτός από το να περιηγηθείς και να αναζητήσεις σε αυτό τον θησαυρό των ηχητικών εφέ, μπορείς επίσης να δημιουργήσεις και να μοιραστείς τα δικά σου ηχητικά μίξ χρησιμοποιώντας την επιλογή «Mixer mode». Χρησιμοποιείς αυτή την επιλογή για να παντρέψεις διάφορους ήχους από τη λίστα και να φτιάξεις τα δικά σου μοναδικά ηχητικά αποσπάσματα. 

Ακολούθησε τον σύνδεσμο: Δωρεάν ηχητικά εφέ από το BBC

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal