Universal Radio Hacker - Εντόπισε κακόβουλες ασύρματες απειλές

Universal Radio Hacker - Εντόπισε κακόβουλες ασύρματες απειλές


Το Universal Radio Hacker (URH) είναι μια δωρεάν εφαρμογή ανοιχτού κώδικα (για Windows και Mac), που σκοπό έχει τη διερεύνηση άγνωστων ασύρματων πρωτοκόλλων.

Με την πληθώρα των συσκευών που συνδέονται στο διαδίκτυο, ή αλλιώς του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT), τέτοια πρωτόκολλα εμφανίζονται συχνά στο διαδίκτυο. Πολλές συσκευές IoT λειτουργούν σε συχνότητες όπως 433,92 MHz ή 868,3 MHz και χρησιμοποιούν ιδιόκτητα πρωτόκολλα για την επικοινωνία. Η αντίστροφη μηχανική τέτοιων πρωτοκόλλων μπορεί να είναι συναρπαστική και να αποκαλύψει σοβαρές διαρροές ασφαλείας, π.χ. παράκαμψη έξυπνων συστημάτων συναγερμού και συστημάτων κλειδαριών πόρτας.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Software-defined radio (SDR), που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «ασύρματο σύστημα καθορισμένο από λογισμικό»,  χρειάζεται ειδικό λογισμικό για να λειτουργήσει σωστά. Σε αυτό το σημείο μπαίνει στο παιχνίδι το Universal Radio Hacker, το οποίο λαμβάνει τα δείγματα από το SDR και τα μετατρέπει σε δυαδικές πληροφορίες (bits). Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Το URH έχει σχεδιαστεί για να σε βοηθήσει σε όλη τη διαδικασία της επίθεσης στην ασύρματη επικοινωνία των συσκευών IoT.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το Universal Radio Hacker απευθύνεται σε προχωρημένους χρήστες, ωστόσο, διατίθεται ένας επίσημος οδηγός χρήσης.

Έκδοση: 2.9.5
Μέγεθος: ~50 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Mac
Κατασκευαστής: Johannes Pohl
Πηγή: github.com/jopohl/urh
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal