Η πορεία μας από το 2009 έως και σήμερα

Η πορεία μας από το 2009 εώς και σήμερα

Χαιρετίζω όλο το αναγνωστικό κοινό του dwrean.net. Σε λίγους μήνες το site μας κλείνει 15 συναπτά έτη παρουσίας στο διαδίκτυο, και θα ήθελα να σου παρουσιάσω την πορεία του μέσα σε αυτά τα χρόνια, με τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο εικαστικό κομμάτι. Δεν είναι τίποτα σημαντικό, απλά θα σου δείξω την εμφάνιση του site από το 2009 και οι αλλαγές που έγιναν μέχρι και σήμερα. Πάμε να ξεκινήσουμε. 


2009-2010
Το dwrean.net τον πρώτο καιρό της λειτουργίας του: 2009-2010
Το dwrean.net τον πρώτο καιρό της λειτουργίας του: 2009-2010 (κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)


Το dwrean.net ξεκίνησε ως ένα απλό blog, και μάλιστα τον πρώτο χρόνο δεν είχαμε αγοράσει domain name, και το όνομα του site ήταν μεν dwrean αλλά με κατάληξη blogspot.com! Η αρχή ήταν τελείως διαφορετική όπως θα διαπιστώσεις στην παραπάνω εικόνα. 

2011
Το dwrean.net το 2011 με νέο λογότυπο και αλλαγή στο σχεδιασμό
Το dwrean.net το 2011 με νέο λογότυπο και αλλαγή στο σχεδιασμό (κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)


Αργότερα, το 2011, αποφασίσαμε να κάνουμε δραστικές αλλαγές στην εμφάνιση. και φυσικά να αγοράσουμε το πολυπόθητο domain (dwrean.net) ώστε να δείχνει πιο επαγγελματικό. Εδώ αλλάζουμε και το λογότυπο, βασικά προσθέτουμε το πρώτο μας λογότυπο αφού τον πρώτο χρόνο δεν υπήρχε.

2012
ο 2012 επικρατεί η αλλαγή του λογότυπου και κάτι μικρές παρεμβάσεις στην εμφάνιση
Το 2012 επικρατεί η αλλαγή του λογότυπου και κάτι μικρές παρεμβάσεις στην εμφάνιση (κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)


Το 2012, η κύρια δομή του site παραμένει σχεδόν η ίδια με μια μικρή αλλαγή στον χρωματισμό ορισμένων θεμάτων αλλά και του λογότυπου (πάνω εικόνα). Φυσικά εμπλουτίζεται το περιεχόμενο με περισσότερα θέματα.

2013-2015
Το dwrean.net όπως είναι από τα μέσα του 2013 έως και το καλοκαίρι του 2015
Το dwrean.net όπως είναι από τα μέσα του 2013 έως και το καλοκαίρι του 2015 (κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)


Από τα μέσα του 2013 και μέχρι το καλοκαίρι του 2015 κάναμε αρκετές αλλαγές, όπως η αλλαγή του λογότυπου (αυτό μας άρεσε πολύ περισσότερο από τα υπόλοιπα), μικρύναμε τις φωτογραφίες των θεμάτων από την αρχική σελίδα ώστε να χωράνε περισσότερα άρθρα, χωρίς να κουράζουμε τον χρήστη με συνεχές scrolling down, αλλαγές στην εμφάνιση, τους χρωματισμούς και προσθέσαμε  νέες κατηγορίες.

2015-2018
Από το καλοκαίρι του 2015 αλλάξαμε εκ νέου το λογότυπο και προσθέσαμε κάποιες κατηγορίες επιπλέον
Από το καλοκαίρι του 2015 αλλάξαμε εκ νέου το λογότυπο και προσθέσαμε κάποιες κατηγορίες επιπλέον


Από το καλοκαίρι του 2015 έως και τον Δεκέμβριο του 2018 αλλάξαμε και πάλι το λογότυπο (είναι από τον ίδιο σχεδιαστή με το προηγούμενο), δηλαδή αυτό που έχουμε και τώρα. Δεν ξέρω αλλά φαίνεται πιο σοβαρό αυτό. Γενικά οι αλλαγές ως προς το περιεχόμενο ήταν αυτές που άλλαξαν και όχι ως προς την εμφάνιση. Επίσης, προστέθηκαν νέες κατηγορίες.

Από τον Ιανουάριο του 2019 έως και σήμερα, το site είναι αυτό που βλέπεις, με τεράστιες αλλαγές ως προς τη δομή του αλλά το λογότυπο...σταθερή αξία! Επιπλέον, γίνεται friendly με κινητά τηλέφωνα, που μέχρι τότε δεν ήταν! 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal