[Ερωτήσεις Αναγνωστών]: Πώς διαγράφουμε ένα Partition στα Windows

Πώς διαγράφουμε ένα Partition στα Windows
Η αναγνώστρια του site μας και μέλος της ομάδας συζητήσεων του dwrean.net στο Facebook, Maria Katsi, έκανε την εξής ερώτηση:

Καλησπέρα σας. Ένας φίλος χρειάζεται τη βοήθεια σας. Δημιούργησε καταλάθος έναν νέο τόμο στον υπολογιστή του, και θέλει να επιστρέψει στην αρχική μορφή, δηλαδή, με έναν ενιαίο τόμο!

Αυτό που θέλει στην ουσία, είναι να διαγραφεί ο επιπλέον τόμος (partition) που έφτιαξε στον υπολογιστή του, και να ενσωματωθεί στον κύριο δίσκο (C) ως ένας ενιαίος τόμος. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι πολύ απλό. 

Αρχικά, θα πρέπει να πάρεις backup οτιδήποτε έχεις βάλει μέσα στο partition που θα διαγράψουμε. 
Στη συνέχεια, κάνε δεξί κλικ στο εικονίδιο των Windows (Windows 10/11) στην έναρξη, και επέλεξε τη «Διαχείριση Δίσκων». Στο μενού που θα μπεις, βλέπεις όλους τους τόμους που είναι χωρισμένος ο δίσκος του υπολογιστή σου. Κάνε κλικ στον τόμο που θέλεις να διαγράψεις, και πάτησε το κουμπί της διαγραφής. 


Αυτόματα θα διαγραφεί ο τόμος αλλά ακόμα δεν θα ενσωματωθεί με τον κύριο δίσκο. Για να γίνει αυτό, κάνεις δεξί κλικ στον κύριο δίσκο και επιλέγεις «Επέκταση τόμου». Ακολουθείς τα βήματα ώστε να ενσωματώσεις τον χώρο του δεύτερου δίσκου στον κύριο. 

Δες ένα βίντεο που βρήκαμε στο YouTube με τη διαδικασία: 



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal