«Η Δίωξη των Χάκερ» - Κατέβασε δωρεάν το πρώτο e-book που κυκλοφόρησε ελεύθερα στο διαδίκτυο

«Η Δίωξη των Χάκερ» - Κατέβασε δωρεάν το πρώτο e-book που κυκλοφόρησε ελεύθερα στο διαδίκτυο

Το βιβλίο με τίτλο  «Η Δίωξη των Χάκερ» (The Hacker Crackdown), είναι γραμμένο από τον δημοσιογράφο Bruce Sterling και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1992. Πρόκειται για το πρώτο e-book που κυκλοφόρησε ελεύθερα στο διαδίκτυο την εποχή εκείνη.

Στο βιβλίο, ο Sterling αφηγείται την ιστορία της πρώτης μεγάλης καταστολής χάκερ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ξεκινάει με την περιγραφή της ανερχόμενης κουλτούρας των χάκερ τη δεκαετία του 1980, όπου νέοι λάτρεις της τεχνολογίας εξερευνούσαν τα ψηφιακά σύνορα και μοιράζονταν γνώσεις.

Η ιστορία εστιάζει σε σημαντικά πρόσωπα όπως: τον Kevin Mitnick, έναν ταλαντούχο χάκερ που διείσδυσε σε κορυφαίες εταιρείες, τον Tsutomu Shimomura, έναν Ιάπωνα χάκερ που πούλησε κώδικα ιών στις ΗΠΑ, και τον Marcus Ranum, έναν hacker που συνεργάστηκε με το FBI για να εντοπίσει και να συλλάβει τους χάκερ.

Το βιβλίο περιγράφει τις έρευνες και τις επιχειρήσεις του FBI για την αντιμετώπιση της «ηλεκτρονικής απειλής». Η επιχείρηση καταστολής που ονομάστηκε «Operation Sundevil», οδήγησε σε δεκάδες συλλήψεις και φυλακίσεις, αλλά δημιούργησε και αντιδράσεις για την ηθική και τη νομιμότητα των μεθόδων του FBI.

Παράλληλα, το βιβλίο αγγίζει θέματα όπως η ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο, η ιδιωτικότητα, η ηθική της hacking και η σχέση της τεχνολογίας με την κοινωνία.

Συνοψίζοντας, το βιβλίο «Η Δίωξη των Χάκερ» αποτελεί μια συναρπαστική και αμφιλεγόμενη μαρτυρία για μια κρίσιμη στιγμή στην ιστορία του διαδικτύου, θέτοντας ερωτήματα για την εξουσία, τον έλεγχο και την ελευθερία στον ψηφιακό κόσμο.

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 4.37 MB
Σελίδες: 270
Συγγραφέας: Bruce Sterling
Πηγή: openbook.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal