Μπαούλο - Εκατοντάδες δωρεάν Ελληνικά περιοδικά μιας άλλης εποχής

Εκατοντάδες δωρεάν Ελληνικά περιοδικά μιας άλλης εποχής

Αν είσαι από αυτούς που μεγάλωσαν στις δεκαετίες του '50 και  '60, σίγουρα θα θυμάσαι ότι τα παιδικά περιοδικά ήταν για πολλούς διαφυγή από την καθημερινότητα. Στο Μπαούλο, θα βρεις σκαναρισμένα τεύχη από εκείνη την εποχή, προσφέροντας στους παλιότερους ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο και στους νεότερους μια ματιά στον κόσμο της παιδικής ηλικίας του τότε.

Στο blog αυτό θα βρεις πλούσιο υλικό με εικονογραφημένα αναγνώσματα που κυκλοφόρησαν πριν από το 1970, σε μορφή PDF για εύκολη ανάγνωση και εκτύπωση. Έχουν σκαναριστεί με εξαιρετική επιμέλεια από τους κατόχους τους, φροντίζοντας να καθαριστούν τα κιτρινισμένα πρωτότυπα για καλύτερη ανάγνωση, διατηρώντας παράλληλα την αυθεντική μορφή τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αναβιωτές αυτή της προσπάθειας είναι τρεις άνθρωποι. Στην επιμέλεια ύλης είναι ο Γιώργος Βλάχος και ο Προκόπης Κωφός, ενώ στην καλλιτεχνική επιμέλεια ο Πάνος Κολιόπουλος

Στόχος του Μπαούλου και των δημιουργών του, είναι να μοιράσουν τις αναμνήσεις τους και να προσφέρουν μια ματιά στον κόσμο των παιδικών περιοδικών μίας άλλης εποχής.
 
Τελικά, νομίζω ότι τα καταφέρνουν μια χαρά αφού θα βρεις δεκάδες τίτλους και εκατοντάδες σκαναρισμένα περιοδικά σε εξαιρετική ποιότητα, δεδομένου της παλαιότητας των εν λόγω εντύπων. Επιπλέον, και προς τιμή των παραπάνω ανθρώπων, σε κάθε τεύχος από τα περιοδικά, υπάρχει εκτενή περίληψη του τι θα διαβάσεις και μια μικρή αναφορά στην ιστορία του εκάστοτε περιοδικού. Πραγματικά, η δουλειά που έχουν κάνει στο Μπαούλο, είναι άκρως επαγγελματική! 

Ενδεικτικά, αναφέρω μερικά από τα περιοδικά αυτά: Ο Μικρός Ήρως, Ο Υπεράνθρωπος, Ταγκόρ, Γεράκι, Τζων Γκρηκ, Γκαούρ - Ταρζάν, Ποκοπίκο, Μάσκα, Τζόε Ντικ, Πλανητάνθρωπος, Ο Μικρός Ιππότης, Ιπτάμενο Βέλος, Μικρός Κάου-Μπόϋ, Μικρός Σερίφης, Δεκατρία, Μικρός Φαντομάς και άλλα πολλά! 


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal