Ξέχασε τα ακριβά προγράμματα πλοήγησης: Το OpenCPN είναι εδώ και είναι ΔΩΡΕΑΝ

Δωρεάν GPS: OpenCPN

Το OpenCPN είναι ένα δωρεάν λογισμικό, ανοικτού κώδικα (Open Source) το οποίο αποτελεί ένα αξιόπιστο ναυτιλιακό βοήθημα (GPS για σκάφη) με πολλές δυνατότητες συνδεσιμότητας. Είναι διαθέσιμο για εγκατάσταση σε λειτουργικά συστήματα Mac OSX, Microsoft Windows, GNU/Linux, BSDs και Solaris. Έχει τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω σειριακής θύρας ή μέσω δικτύου με πληθώρα συσκευών ναυτιλίας, όπως GPS, AIS, Radar, καθώς ανταποκρίνεται κι εναρμονίζεται πλήρως με το πρωτόκολλο ναυτιλίας NMEA.  

Επίσης, μέσω αυτής της σελίδας, προσφέρονται πολλές δωρεάν προαιρετικές προσθήκες (plugins) για επιπλέον λειτουργικότητες και γραφικά βοηθήματα.

Η βασική του έκδοση, έχει προ-εγκατεστημένο χάρτη πολύ χαμηλής ανάλυσης, αλλά έχει τη δυνατότητα να δέχεται επιπλέον χάρτες, ανάλογα με την περιοχή ενδιαφέροντος του κάθε ναυτιλομένου. Μια καλή και δωρεάν πηγή χαρτών, είναι το OpenSeaMap. Από εκεί, μέσω της πιο κάτω επιλογής, μπορείς να διαλέξεις τον τομέα ναυτιλίας που επιθυμείς.


Το OpenCPN είναι εδώ και είναι ΔΩΡΕΑΝ


Το OpenCPN είναι εδώ και είναι ΔΩΡΕΑΝ


Το OpenCPN έχει επίσης, καλό υποστηρικτικό υλικό σε αυτή τη σελίδα. Αφού το εγκαταστήσεις, μπορείς μέσω των ρυθμίσεων να αλλάξεις τη γλώσσα προβολής σε ελληνικά.

Καλά ταξίδια και καλές θάλασσες!

Έκδοση: 5.8.4
Μέγεθος: 44.2 MB
Λειτουργικό σύστημα: Mac OSX, Microsoft Windows, GNU/Linux, BSDs Solaris, Raspberry Pi  OS.
Κατασκευαστής: Dave Register (Lead Developer)
Πηγή: opencpn.org
Συντάκτης του άρθρου: Επαμεινώνδας Παντζόπουλος

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal