Sandboxie - Μία ασπίδα προστασίας για τον υπολογιστή σου

Sanboxie - Ασπίδα προστασίας για τον υπολογιστή σου
Το Sandboxie είναι ένα λογισμικό εικονικοποίησης (εικονική μηχανή=Virtual Machine) σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, δωρεάν και ανοιχτού κώδικα, προορισμένο για υπολογιστές με Windows. Δημιουργεί ένα απομονωμένο περιβάλλον λειτουργίας στο οποίο μπορείς να εκτελέσεις εφαρμογές χωρίς να επηρεάσεις μόνιμα το κανονικό σου λειτουργικό σύστημα.

Αυτό το εικονικό περιβάλλον παρέχει ένα ασφαλές πεδίο δοκιμών για μη αξιόπιστα προγράμματα αλλά και για περιήγηση στο διαδίκτυο σε μη ασφαλείς τοποθεσίες. Μπορείς να εγκαταστήσεις και να εκτελέσεις λογισμικό στο Sandboxie χωρίς να ανησυχείς για μολύνσεις από κακόβουλο λογισμικό ή ανεπιθύμητες αλλαγές στις ρυθμίσεις του συστήματός σου.

Χαρακτηριστικά του Sandboxie
  • Απομόνωση εφαρμογών: Κάθε εφαρμογή που εκτελείται στο Sandboxie εκτελείται σε δικό της απομονωμένο περιβάλλον, αποτρέποντας την αλληλεπίδραση με άλλες εφαρμογές ή το κυρίως σύστημα.
  • Προστασία από κακόβουλο λογισμικό: Εάν εκτελέσεις ένα μολυσμένο πρόγραμμα στο Sandboxie, η μόλυνση θα περιοριστεί εκεί και δεν θα επηρεάσει το υπόλοιπο σύστημα.
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων: Το Sandboxie μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων από την παρακολούθηση ιστού και άλλες απειλές.
  • Εύκολη χρήση: Το Sandboxie είναι εύκολο στη χρήση, με απλό περιβάλλον χρήσης και ελάχιστες ρυθμίσεις.
  • Δωρεάν και ανοιχτού κώδικα: Το Sandboxie είναι διαθέσιμο δωρεάν και ο κώδικάς του είναι ελεύθερος προς επιθεώρηση και τροποποίηση από οποιονδήποτε. 


Σημαντικό: Το Sandboxie διατίθεται σε δύο εκδόσεις, Plus και Classic. Και οι δύο εκδόσεις μοιράζονται τους ίδιους πυρήνες, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν το ίδιο επίπεδο ασφάλειας και συμβατότητας. Η διαφορά έγκειται στο περιβάλλον εργασίας, όπου η έκδοση Plus διαθέτει ένα πιο σύγχρονο το οποίο υποστηρίζει όλες τις νέες λειτουργίες που έχουν προστεθεί από τότε που ο κώδικας του προγράμματος έγινε ανοιχτού κώδικα. 
Η έκδοση Classic διαθέτει μια παλαιότερη  που δεν αναπτύσσεται πλέον, επομένως δεν υποστηρίζει τις σύγχρονες λειτουργίες. Ωστόσο, αυτές οι λειτουργίες μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν με μη αυτόματο τρόπο, διαμορφώνοντας το αρχείο Sandboxie.ini.

Συνοψίζοντας, το Sandboxie είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ασφάλεια και την ιδιωτικότητά σου στον υπολογιστή. Είναι εύκολο στη χρήση, δωρεάν και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για χρήστες Windows όλων των επιπέδων εμπειρίας.
Εάν ανησυχείς για την ασφάλεια του υπολογιστή σου, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις το Sandboxie.

Έκδοση: 1.13.4
Μέγεθος: ~ 20 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows
Κατασκευαστής: sandboxie-plus.com
Πηγή: sandboxie-plus.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal