CoffeeBean - Απέτρεψε το αυτόματο κλείδωμα οθόνης στα Windows

Λύση για το κλείδωμα οθόνης σε εταιρικά περιβάλλοντα

Το CoffeeBean είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα για υπολογιστές με Windows που φτιάχτηκε για να λύσει το πρόβλημα του αυτόματου κλειδώματος της οθόνης. Σε μερικές εταιρίες, οι υπεύθυνοι των υπολογιστών (IT) βάζουν κανόνες που κλειδώνουν την οθόνη αυτόματα μετά από λίγο που δεν την χρησιμοποιείς, και δυστυχώς δεν μπορείς να το αλλάξεις με τις κανονικές ρυθμίσεις των Windows. Οπότε, κατά κύριο λόγο, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά υπολογιστές που βρίσκονται σε εταιρικά περιβάλλοντα. 

Πως δουλεύει το CoffeeBean

Το πρόγραμμα αυτό χρησιμοποιεί μια ειδική εντολή (SetThreadExecutionState) για να «πει» στον υπολογιστή ότι τον χρησιμοποιείς, ακόμα και αν δεν πατάς πλήκτρα ή δεν κουνάς το ποντίκι. Κάθεται στη system tray της επιφάνειας εργασίας και μπορείς να το ενεργοποιήσεις/απενεργοποιήσεις με ένα κλικ. 

Σκέψου το σαν ένα πρόγραμμα για ταινίες - όταν βλέπεις ταινία, η οθόνη δεν κλειδώνει επειδή η ταινία παίζει. Το CoffeeBean κάνει κάτι παρόμοιο, λέει στον υπολογιστή ότι «παίζει κάτι» ακόμα και αν δεν πατάς συνέχεια πλήκτρα.

Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε ότι σε Home users, υπάρχει η δυνατότητα στα Windows 11 να απενεργοποιήσουμε τη ρύθμιση του αυτόματου κλεισίματος και του κλειδώματος της οθόνης.

Έκδοση: 5.0
Μέγεθος: 68 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Polar Goose
Πηγή:github.com/PolarGoose
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal