Πώς να γράφεις πιο γρήγορα στο Word χωρίς ποντίκι: Οδηγός για αρχάριους

Πώς να γράφεις πιο γρήγορα στο Word χωρίς ποντίκι


Γράφοντας στο Word, συχνά χρειάζεται να κάνουμε διορθώσεις ή προσθήκες. Η συνεχόμενη χρήση του ποντικιού κατά τη διάρκεια του γραψίματος, μπορεί να μας καθυστερήσει. Αντίθετα, η χρήση του πληκτρολογίου μπορεί να μας βοηθήσει να γράψουμε πολύ πιο γρήγορα!

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Βασίλης Ταβουλτσίδης, παρουσιάζει μερικές συντομεύσεις πληκτρολογίου (shortcuts) και χρήσιμες συμβουλές για να επεξεργάζεσαι το κείμενό σου χωρίς ποντίκι. Έτσι, θα γίνεις πιο γρήγορος και παραγωγικός!

Τι θα μάθεις

Πώς να μετακινείσαι γρήγορα μέσα στο κείμενο: Χρησιμοποίησε τα πλήκτρα με τα βελάκια, Home, End, Page Up και Page Down για να πλοηγηθείς εύκολα.
Πώς να επιλέγεις κείμενο: Μάθε συντομεύσεις για να επιλέγεις γράμματα, λέξεις, γραμμές, παραγράφους ή ολόκληρο το κείμενο.
Πώς να επεξεργάζεσαι κείμενο: Ανακάλυψε συντομεύσεις για να διαγράψεις, να αντιγράψεις, να επικολλήσεις, να μορφοποιήσεις (έντονα, πλάγια, υπογράμμιση) και πολλά άλλα - όλα με το πληκτρολόγιο!
Χρήσιμες συμβουλές: Μάθε έξυπνες τεχνικές για να βελτιώσεις την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητά σου στο Word, όπως η αναζήτηση και αντικατάσταση λέξεων ή φράσεων.

Με την εξάσκηση στις συντομεύσεις πληκτρολογίου και τις συμβουλές αυτού του βίντεο, θα γράφεις στο Word σαν επαγγελματίας - χωρίς να χρειάζεσαι ποντίκι.




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal