Πώς να προστατεύσεις τα παιδιά σου από ακατάλληλο περιεχόμενο στο YouTube

Πώς να προστατεύσεις τα παιδιά σου από ακατάλληλο περιεχόμενο στο YouTube

Το YouTube αποτελεί μια δημοφιλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για παιδιά, όμως, όπως και σε κάθε διαδικτυακό περιβάλλον, ελλοχεύουν κίνδυνοι από ακατάλληλο περιεχόμενο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διασφαλίσεις την ασφαλή χρήση του YouTube από τα παιδιά σου:


Το YouTube Kids είναι μια εφαρμογή και ένας ιστότοπος που έχει σχεδιαστεί ειδικά για παιδιά, με περιεχόμενο που ελέγχεται και φιλτράρεται για να είναι κατάλληλο για την ηλικία τους.

Μπορείς να δημιουργήσεις προφίλ για κάθε παιδί, θέτοντας όρια χρόνου προβολής και ελέγχοντας ποια κανάλια και βίντεο μπορούν να παρακολουθήσουν.

Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης

Η Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης φιλτράρει τα αποτελέσματα αναζήτησης και αποκρύπτει βίντεο που έχουν επισημανθεί από άλλους χρήστες ως ακατάλληλα.

Για να την ενεργοποιήσεις, συνδέσου στο YouTube από τον υπολογιστή σου και πήγαινε στις Ρυθμίσεις πατώντας το εικονίδιο του λογαριασμού σου. Από τις επιλογές που βλέπεις,  ενεργοποίησε το κουμπί «Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης» και είσαι έτοιμος. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal