7-Zip - Δωρεάν πρόγραμμα συμπίεσης αρχείων

Δωρεάν πρόγραμμα συμπίεσης αρχείων


Το 7-Zip είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα (open source) πρόγραμμα συμπίεσης/αποσυμπίεσης αρχείων σε διάφορα format. Συγκεκριμένα, το 7-Zip μπορεί να:

  • Συμπιέσει/αποσυμπιέσει αρχεία τύπου: 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP και WIM
  • Να αποσυμπιέσει (μόνο) αρχεία τύπου: AR, ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DMG, EXT, FAT, GPT, HFS, IHEX, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, QCOW2, RAR, RPM, SquashFS, UDF, UEFI, VDI, VHD, VMDK, WIM, XAR και Z.

Ένα πλεονέκτημα του προγράμματος είναι ότι στο δικό του format που είναι το  "7z" προσφέρει μεγάλο ποσοστό συμπίεσης και μεγάλες ταχύτητες συμπίεσης/αποσυμπίεσης. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι το 7-Zip διαθέτει ισχυρή και στρατιωτικού τύπου (AES-256) κρυπτογράφηση ενώ μπορούμε να βάλουμε και κωδικό προστασίας στα αρχεία που συμπιέζουμε. 

Το 7-Zip διαθέτει ελληνικό μενού στο περιβάλλον εργασίας του και στο download link που σου παραθέτω πιο κάτω, θα μεταφερθείς στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος για να κατεβάσεις την έκδοση που επιθυμείς, αφού υπάρχουν διαθέσιμες για Windows, Mac και Linux λειτουργικά συστήματα. 

Έκδοση: 23.01
Μέγεθος: 1.5 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Igor Pavlov
Πηγή: 7-zip.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal