XolidoSign - Δωρεάν πρόγραμμα για να βάζουμε την ψηφιακή μας υπογραφή

Δωρεάν πρόγραμμα για να βάζουμε ψηφιακές υπογραφές



Το XolidoSign είναι μια δωρεάν και πολύ χρήσιμη εφαρμογή που μας βοηθά να δημιουργήσουμε εύκολα και γρήγορα τη δική μας ψηφιακή υπογραφή σε έγγραφα ώστε να έχουμε τη γνησιότητα αυτής και να τη χρησιμοποιήσουμε εκεί που απαιτείται.  Υποστηρίζει αρχεία PDF, Word, Excel, βάσεις δεδομένων, βίντεο και πολλά άλλα. Το πρόγραμμα διατίθεται για υπολογιστές με Windows λειτουργικό σύστημα. 

Πολλοί μπερδεύονται ως προς τις διαφορές της Ηλεκτρονικής από την Ψηφιακή υπογραφή. Είναι τελείως διαφορετικές έννοιες και καλό είναι να το διασαφηνίσουμε.  

Η ψηφιακή υπογραφή είναι κρυπτογραφημένη και έχει περισσότερη ασφάλεια όπου μπορεί να επιβεβαιωθεί το γνήσιο της υπογραφής μέσω ιδιωτικών κλειδιών. Είναι πολύ πιο ασφαλής, αλλά και περίπλοκο να την αποκτήσουμε. Στην Ελλάδα η υπεύθυνη αρχή για την έκδοση ψηφιακών υπογραφών είναι η «Αρχή Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου (ΑΠΕΔ)». Από την άλλη, η ηλεκτρονική υπογραφή είναι απλά η οπτικοποίηση της φυσικής μας υπογραφής, στα ηλεκτρονικά έγγραφα. 

Μπορείς να δεις έναν ελληνικό οδηγό από την ΑΠΕΔ, για το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το XolidoSign αλλά και ένα βίντεο στα ελληνικά που βρήκα στο Youtube, και εξηγεί τη χρήσης της εφαρμογής. 

Έκδοση: 2.2.1.52
Μέγεθος: 16.8 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: xolido.com
Πηγή: xolido.com
Συντάκτης του άρθρου:  Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram