Virtual Moon Atlas - Δωρεάν λογισμικό για να βλέπεις τη Σελήνη σαν να ήσουν εκεί

Δωρεάν λογισμικό για εξερεύνηση της Σελήνης

Σήμερα, η τεχνολογία μάς επιτρέπει να εξερευνήσουμε τη Σελήνη με νέους τρόπους, και το «Virtual Moon Atlas» (Εικονικός Άτλας της Σελήνης) είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για να το κάνουμε στην πράξη. 

Τι είναι το Virtual Moon Atlas;

Το Virtual Moon Atlas είναι ένα δωρεάν λογισμικό που επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν τη Σελήνη με απίστευτη λεπτομέρεια. Αναπτύχθηκε από του Γάλλους Christian Legrand και Patrick Chevalley και αποτελεί ένα ανοιχτού κώδικα λογισμικό, προσφέροντας σε κάθε φανατικό της αστρονομίας την ευκαιρία να εξερευνήσει την επιφάνεια της Σελήνης με ασύλληπτη ακρίβεια.

Το λογισμικό συνδυάζει μια μεγάλη ποικιλία από δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων χαρτογραφικών εικόνων, δορυφορικών εικόνων και δεδομένων διαστημικών αποστολών, όπως αυτά από τις αποστολές του Apollo. Με τη βοήθεια αυτών των δεδομένων, το Virtual Moon Atlas απεικονίζει ένα ρεαλιστικό μοντέλο της Σελήνης και τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε την επιφάνειά της από την άνεση του υπολογιστή μας.

Χαρακτηριστικά και Δυνατότητες

Το Virtual Moon Atlas διαθέτει πολλές εντυπωσιακές λειτουργίες που κάνουν την εξερεύνηση της Σελήνης μια συναρπαστική εμπειρία:

Χάρτες και Εικόνες: Το λογισμικό παρέχει υψηλής ανάλυσης χάρτες και εικόνες της Σελήνης, με δυνατότητα να μεγεθύνουμε και να δούμε ακόμη και τις λεπτομέρειες των κρατήρων και των οροσειρών.

Αναγνώριση Σχημάτων: Το λογισμικό επιτρέπει στους χρήστες να αναγνωρίσουν και να επισημάνουν διάφορα γεωλογικά σχήματα στην επιφάνεια της Σελήνης, όπως κρατήρες, κορυφές και σεληνιακές θάλασσες.

Πληροφορίες για Δορυφόρους: Το λογισμικό παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για τους δορυφόρους της Σελήνης και τους κρατήρες τους.

Επαναστατικό Interface: Το χρηστικό interface του Virtual Moon Atlas καθιστά την εξερεύνηση της Σελήνης παιχνιδιάρικη και εύκολη για όλους, ανεξάρτητα από το επίπεδο της εμπειρίας στην αστρονομία.

Είτε είσαι ερασιτέχνης αστρονόμος είτε απλά θαυμαστής του φεγγαριού, το Virtual Moon Atlas αξίζει να το δοκιμάσεις. Πάρε τον χρόνο σου και ανακάλυψε τη μαγεία και το μυστήριο της Σελήνης μέσα από αυτό το εκπληκτικό λογισμικό.

Το πρόγραμμα διατίθεται για Windows και Linux Λειτουργικά Συστήματα ενώ το περιβάλλον του Virtual Moon Atlas μπορείς να το απολαύσεις και στην Ελληνική γλώσσα.

Σημαντικό: Στο download link που σου δίνω στο τέλος του άρθρου, θα μεταφερθείς στην επίσημη ιστοσελίδας της εφαρμογής όπου μπορείς να κατεβάσεις την τελευταία έκδοση του προγράμματος και επιπλέον υλικό που ανεβάζει κατακόρυφα την αξία της εφαρμογής Πρώτα κατεβάζουμε το κύριο αρχείο της εγκατάστασης και μετά τα υπόλοιπα. 

Έκδοση: 8.2
Μέγεθος: 137 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux
Κατασκευαστής: Patrick Chevalley και Christian Legrand 
Πηγή: ap-i.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal