WorldWide Telescope - Αφέσου στο περιβάλλον του Διαστήματος

WorldWide Telescope - Δωρεάν εφαρμογή για το διάστημα


Το WorldWide Telescope είναι ένα δωρεάν σύνολο εφαρμογών, δεδομένων και cloud υπηρεσιών ανοιχτού κώδικα, που δημιουργήθηκε αρχικά από τη Microsoft, αλλά από το 2016 και μετά τα ηνία του WWT ανέλαβε η μη κερδοσκοπική Αμερικανική Αστρονομική Εταιρεία (AAS), η μεγαλύτερη οργάνωση επαγγελματιών αστρονόμων στη Βόρεια Αμερική.

Η αποστολή της AAS είναι να «ενισχύσει και να μοιραστεί την επιστημονική κατανόηση του σύμπαντος από το σύνολο της ανθρωπότητας». Επομένως, το WWT είναι πλέον ένα έργο ανοιχτού κώδικα που φιλοξενείται στο GitHub και μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε το σύμπαν και το εντυπωσιακό περιεχόμενο του μέσα από τα καλύτερα επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια του κόσμου! Ένα πολύ καλό εργαλείο για να κατανοήσουμε και να αγαπήσουμε το σύμπαν.

Το WorldWide Telescope, ενδείκνυται για χρήση από ερευνητές, στη σχολική αίθουσα, σε πλανητάρια αλλά και για προσωπική χρήση

Πολύχρωμα νεφελώματα, μακρινοί γαλαξίες, μαύρες τρύπες, ηλιακό σύστημα, αστέρες, είναι όλα ελεύθερα προσβάσιμα από την επιφάνεια εργασίας μας με λίγα μόνο κλικ του ποντικιού. Επιπρόσθετα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την Web έκδοση του προγράμματος απευθείας από τον browser μας. Ειδάλλως, στο download link που ακολουθεί, μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν την τελευταία desktop έκδοση για Windows λειτουργικά συστήματα. 

Έκδοση: 6.1.2.0
Μέγεθος: 100 MB 
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Microsoft
Πηγή: worldwidetelescope.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

   Download
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal